Antena 3 CNN Actualitate Justiție Măsuri mai aspre pentru traficanții de droguri: Până la 25 de ani de închisoare pentru cei care vând și consumă substanțe interzise

Măsuri mai aspre pentru traficanții de droguri: Până la 25 de ani de închisoare pentru cei care vând și consumă substanțe interzise

Cultivarea, consumul şi traficul de droguri de mare risc s-ar putea pedepsi cu închisoare de la 5 la 25 de ani. Este propunerea legislativa a mai multor deputaţi ai PUSL şi PSD pentru modificarea legislaţiei în vigoare. Dezbaterile au avut loc într-o discuţie publică iniţiată de umanişti, la care au participat mai mulţi specialişti din domeniu care au căutat şi alte soluţii pentru a preveni fenomenul care a luat amploare în România.

de Andreea Ştefan    |    03 Noi 2023   •   09:03

25 de ani de închisoare este pedeapsa maxima pentru cei care cultiva, vând şi distribuie droguri de mare risc, sunt modificările proiectului legislativ ce va fi dezbătut și votat la Senat săptămâna viitoare.

Prin propunerea legislativa, iniţiatorii doresc să stopeze consumul de droguri, un fenomen care pare de neoprit în țara noastră.

”Acest proiect prevede și majorarea pedepselor pentru farmaciștii care emit rețete pentru aceste substanțe care sunt interzise”, a declarat Steluța Cătăniciu, Deputat PUSL.

În cadrul dezbaterii organizate de mai mulți deputați PUSL şi PSD, împreună cu specialiști, s-a pus accentul şi pe prevenția consumului de droguri, prin înființarea unor centre speciale, finanțate din bugetul ministerului Sanătăţii.

Potrivit Agenţiei Naţionale Antidrog, vârstă medie de debut al consumului de droguri în România este de numai 13 ani.

”Consumul de droguri afectează foarte mult, iar când se consumă la vârste fragede pacienții devin recalcitranți”, a declarat Dr. Aurel Mohan, medic neurochirurg.

Reprezentanţii PUSL au transmis că în acest demers comunitatea locală, școlile, părinții dar și poliția sau biserica sunt pioni importanți care pot influența parcursul avut de elevi și tineri, în societate.

Potrivit statisticilor, mai mult de 10% din populația țării, cu vârste între 15 şi 64 de ani, au consumat cel puțin o substanță interzisă.

La nivel naţional, canabisul continuă să fie unul dintre cele mai consumate droguri în România.

×
Subiecte în articol: traficanti droguri PUSL
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close