x close

Un nou scandal la Arhiepiscopia Tomisului: Un angajat, trimis în judecată de DNA

12 Sep 2018   •   15:30
Un nou scandal la Arhiepiscopia Tomisului: Un angajat, trimis în judecată de DNA

Un reprezentant al Arhiepiscopiei Tomisului a fost trimis în judecată, alături de administratorul unei societăţi comerciale, pentru fapte de corupţie. Cei doi sunt acuzaţi că au fraudat fonduri europene în valoare de peste 470.000 de lei.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA, procurorii din Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Rusnac Vasile, responsabil tehnic din partea Arhiepiscopiei Tomisului în cadrul unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile, şi Băcilă Ionuţ Cosmin, administrator al unei societăţi comerciale, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriu procurorii arată că, în contextul realizării unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile, în cursul anului 2014, între beneficiarul proiectului (Agenţia Naţională Antidrog) şi Arhiepiscopia Tomisului Constanţa a fost semnat un acord în baza căruia aceasta din urmă trebuia să desfăşoare cursuri de formare profesională cu un număr de 230 de persoane vulnerabile.

Sursă: Mediafax

Citeşte mai multe despre:

DNA Arhiepiscopia Tomisului angajat judecata
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati