Antena 3 Actualitate Justiție Cel mai periculos asasin, Vitalie Proca, condamnat la 12 ani și șase luni de închisoare

Cel mai periculos asasin, Vitalie Proca, condamnat la 12 ani și șase luni de închisoare

25 Ian 2016   •   14:48
Cel mai periculos asasin, Vitalie Proca, condamnat la 12 ani și șase luni de închisoare
Sursa foto: Foto: pixabay.com
Asasinul Vitalie Proca a fost condamnat la 12 ani şi 6 luni închisoare şi va fi expulzat după ce îşi ispăşeşte pedeapsa. Acesta va fi obligat să plătească şi peste 200.000 de euro despăgubiri morale şi materiale. 
 
Vitalie Proca este cel care a împuşcat un tânăr, pe care l-a confundat cu interlopul Puiu Mironescu. 
 
Pe 26 noiembrie 2012, Vitalie Proca a deschis focul cu un automat Kalaşnikov, pe o stradă din cartierul bucureştean Vitan. 
 
Ţinta ar fi trebuit să fie interlopul Puiu Mironescu, însă asasinul plătit confundă maşina acestuia cu a unui tânăr de 26 de ani, care e nimerit de mai multe gloanţe în piept şi în cap. 
 
Asasinul ar fi fost plătit să-l ucidă pe Puiu Mironescu de rivalii interlopului, fraţii Mararu din Neamţ. Anchetatorii au avut de furcă din cauza erorii ucigaşului.
 
Vitalie Proca nu era la primul atentat. Cu șase luni înaintea atacului din Bucuresti, cetăţeanul moldovean a tras opt focuri de armă la Londra, spre omul de afaceri rus Gherman Gorbunţov. 
 
Moldoveanul a fost prins la Moscova şi extrădat în noiembrie 2013, la aproape un an de la atentat. Vitalie Proca a mai fost condamnat până acum de două ori la închisoare, tot pentru omor. 
 
Fraţii Mararu, cei care l-au plătit pe Proca pentru a-l asasina pe Mironescu, sunt şi ei după gratii, acuzaţi de instigare la tentativă de omor calificat.
 

Cazul Proca-Mararu


Pe 1 aprilie, interlopul Puiu Mironescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare cu executare, pentru terorism

Incidentul are legătură cu tentativa de asasinat din Bucureşti, din noiembrie 2012. Potrivit procurorilor, Vitalie Proca ar fi fost pus atunci de fraţii Mararu să-l ucidă pe Puiu Mironescu. Acesta a scăpat cu viaţă după ce Proca l-a confundat cu un alt tânăr. 

Pe 13 februarie 2013, interlopul Ioan Dumitru (Puiu) Mironescu a fost arestat pentru 29 de zile, în dosarul comenzii de asasinat în care Tribunalul Bucureşti a decis aceeaşi măsură preventivă în cazul fraţilor Mararu.

În aceeaşi zi, rivalii lui, fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu, au primit mandat de arestare preventivă pentru tot pentru 29 de zile, pentru instigare la tentativă de omor calificat, după ce anchetatorii au stabilit că aceştia l-au plătit pe Vitalie Proca să-l ucidă pe liderul lumii interope din Piatra Neamţ, Ioan Dumitru Mironescu, pentru a se răzbuna.

Cum au comandat interlopii Mararu uciderea rivalului lor, Puiu Mironescu. Vezi imagini cu asasinul la comandă


Pe 11 ianuarie 2013, 
trei persoane au fost prinse în flagrant, în timp ce amplasau o bombă cu exploziv militar la Piatra Neamţ, sub maşina lui Bogdan Mararu. Bogdan Mararu este fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010. Şi fraţii Mararu şi Puiu Mironescu au ajuns după gratii, pentru instigare la tentativă de omor. 

Imagini de la amplasarea bombei. Un poliţist, infiltrat în grupul celor care montau explozibilul

Sub maşina lui Mararau a fost amplasat un dispizitiv ce conţinea un kilogram de substanţă explozivă, probabil C4. Echivalentul explozibilului găsit sub maşina lui Bogdan Mararu este de 5,5 kilograme de trinitrotoluenul (TNT), iar o eventuală deflagraţie ar fi avut loc pe o suprafaţă de 350 de metri, potrivit unor surse judiciare. 

Maşina sub care s-a găsit explozibilul se afla la 1,5 metri de blocul de proprietarul vehiculului. Bomba a fost dezamorsată.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close