Antena 3 CNN Actualitate Kera Calița, jupâneasa care i-a organizat 20 de ani petrecerile lui Ion Dichiseanu: "Stătea cu un pahar de whisky îndoit cu apă toată seara"

Kera Calița, jupâneasa care i-a organizat 20 de ani petrecerile lui Ion Dichiseanu: "Stătea cu un pahar de whisky îndoit cu apă toată seara"

Jupâneasa Kera Calița, femeia care i-a organizat petrecerile aniversare lui Ion Dichiseanu timp de 20 de ani, a povestit pentru Antena 3 cum se distra marele actor în hanul ei și ce fel de om era.

Kera Calița, jupâneasa care i-a organizat 20 de ani petrecerile lui Ion Dichiseanu: "Stătea cu un pahar de whisky îndoit cu apă toată seara"
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    22 Mai 2021   •   18:02

Kera Calița spune despre Ion Dichiseanu că a fost un om bun care s-a înconjurat de ”personaje ilustre”.

Jupâneasa l-a cunoscut bine pe marele actor care venea des în localul ei.

”Mânca atât de delicat. Nu-i plăcea decât chateaubriand, era mâncarea lui iubită, și stătea cu un pahar de whisky îndoit cu apă toată seara, și un whisky bun.

A păstrat discreția. Era un boier în privința aceasta. Niciodată nu îl auzeai pe Dichiseanu să povestească despre iubirile lui. Numai despre soția lui, pe care a iubit-o. Restul nu aveau pentru el greutate.”, povestește Kera Calița.

Ion Dichiseanu nu venea la ea niciodată cu mână goală. Îi oferea de fiecare dată un trandafir galben, având ”o delicatețe a florilor”.

”Întotdeauna venea cu trandafiri galbeni la mine. Avea această delicatețe a florilor. Știa să cumpere o floare.”, își amintește Calița.

Petrecerile lui Ion Dichiseanu adunau în aceeași camera multe personalități, ”oameni iluștri”, așa cum spune Kera Calița.

"Ne-a onorat locanta timp de 20 de ani. Avea lume bună, din lumea culturii, diplomați foarte mulți. Trebuia să pregătim 7 mese. Nu auzeai să zică o vorbă rea despre cineva.Singur nu stătea niciodată. Îi plăcea să vorbească. Făcea parte din tabietul vieții".

Întreaga poveste în video:

 

 

 

×
Subiecte în articol: Ion Dichiseanu petreceri
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close