Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, apariție rară: Ținuta cu care a atras atenția la festivalul comunității săsești. Stilist: ”Mi-ar plăcea să văd mulți bărbați îmbrăcați așa”

Klaus Iohannis, apariție rară: Ținuta cu care a atras atenția la festivalul comunității săsești. Stilist: ”Mi-ar plăcea să văd mulți bărbați îmbrăcați așa”

Președintele Klaus Iohannis a avut o apariție inedită astăzi la „Săptămâna Haferland”, festivalul comunităţii săseşti, organizat în satul Criţ din judeţul Braşov. Pentru acest eveniment Klaus Iohannis s-a îmbrăcat doar cu haine albe, ținută apreciată de stilistul Adina Buzatu, care a comentat pentru Antena 3 apariția președintelui.

Klaus Iohannis, apariție rară: Ținuta cu care a atras atenția la festivalul comunității săsești. Stilist: ”Mi-ar plăcea să văd mulți bărbați îmbrăcați așa”
de Adelina Miron    |    01 Aug 2021   •   17:55

”Este bine îmbrăcat. Nu am văzut detaliile foarte bine, dar în general o apariție all-white, vara, este binevenită. Mă bucur că președintele a adoptat varianta aceasta pentru că mulți dintre români au o teamă când vine vorba de pantalonii deschiși la culoare, ce să  mai vorbim de cei albi. Cred că sunt niște reminiscențe de când eram mici și ni se spunea să nu ne murdărim. Mi-a plăcut apariția lui. Este proaspătă, este potrivită vara, într-o duminică, la un astfel de eveniment, afară, de zi. Mi-ar plăcea să văd mulți bărbați îmbrăcați așa pe stradă.

Cureaua albă e o idee bună, dar nu este cazul dânsului, pentru că este înalt. În general o curea în contrast la o astfel de ținută nu face decât să taie silueta. În general dezavantajează, mărește circumferința pentru că vezi un cerc de o culoare contrastantă orizontal. Deci cureaua albă îl avantajează.”, a explicat Adina Buzatu.

Șeful statului a subliniat că activităţile care au loc în cadrul festivalului „nu sunt simple acte artistice”, ci constituie premisele revitalizării zonei, ducând la conservarea patrimoniului cultural şi la promovarea potenţialului din Transilvania.

”Legătura strânsă dintre saşi şi români, construită în timp, este un exemplu de convieţuire paşnică bazată pe respectarea culturii şi tradiţiilor specifice ambelor părţi şi a contribuit la dezvoltarea şi consolidarea relaţiei bilaterale dintre România şi Germania, a declarat, duminică, preşedintele Klaus Iohannis, la Festivalul "Săptămâna Haferland".

Într-un discurs rostit în limbile română şi germană, preşedintele Klaus Iohannis, sub al cărui patronaj se desfăşoară a noua ediţie a festivalului, a subliniat faptul că organizarea acestuia întăreşte cooperarea dintre cele două țări.

”Bine v-am regăsit în inima Transilvaniei. Este o mare bucurie să fiu prezent astăzi alături de dumneavoastră şi totodată se acord înaltul patronaj ediţiei din acest an în semn de apreciere faţă de generozitatea dedicarea şi eforturile organizatorilor şi participanţilor de duce tradiţia mai departe în ţara ovăzului. Doresc să felicit organizatorii pentru modul în care au înţeles să ducă mai departe şi să pună în valoare tradiţiile saşilor transilvăneni”, a afirmat Iohannis, cu prilejul festivităților de la Criţ.

×
Subiecte în articol: tinuta stilist Klaus Iohannis
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close