Antena 3 CNN Actualitate Ceremonia lui Klaus Iohannis a fost întreruptă. Un protestatar a fost luat cu duba de jandarmi

Ceremonia lui Klaus Iohannis a fost întreruptă. Un protestatar a fost luat cu duba de jandarmi

A fost scandal în momentul în care Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor Revoluției. Un bărbat l-a apostrofat pe președinte până când a fost ridicat de jandarmi și băgat în dubă.

Ceremonia lui Klaus Iohannis a fost întreruptă. Un protestatar a fost luat cu duba de jandarmi
de Laura Dinu    |    21 Dec 2020   •   12:05

Președintele Klaus Iohannis a depus, luni, o coroană de flori în memoria victimelor Revoluției, la troița din Piața Universității. Acesta nu a petrecut foarte mult în fața troiței. A ținut un scurt moment de reculegere, după care a plecat. 

Însă, în tot acest timp, un protestatar a făcut scandal și a scandat lozinci antiprezidențiale. Bărbatul afirma că este ofițer militar.

În urmă cu 31 de ani, în București izbucnea Revoluția care a dus la căderea regimului comunist. După o noapte de foc, Nicolae Ceușeascu fugea, puterea rămânând scurtă vreme în mâinile poporului din stradă. 

Manifestațiile începute la Timișoara, în 15 decembrie 1989, ca răspuns la încercarea guvernului de a-l evacua pe pastorul reformat László Tőkés, însoțite de o reprimare sângeroasă, dar și de declararea orașului liber de comunism, în 20 decembrie 1989, și-au găsit ecoul la București în 21 decembrie.

×
Subiecte în articol: protestatar Klaus Iohannis
Parteneri
Primele imagini cu Regele Charles la picnicul de la Valea Zălanului
x close