Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis merge astăzi la tabăra pentru refugiați de la Siret

Klaus Iohannis merge astăzi la tabăra pentru refugiați de la Siret

Președintele Klaus Iohannis merge sâmbătă la tabăra pentru refugiați de la Siret, județul Suceava.

Klaus Iohannis merge astăzi la tabăra pentru refugiați de la Siret
Sursa foto: presidency.ro
de Mia Lungu    |    05 Mar 2022   •   10:59

Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului va face sâmbătă, la ora 16.00, o vizită la tabăra mobilă pentru refugiați de la Siret, județul Suceava.

Tabăra mobilă pentru cazare temporară de la Siret are o capacitate de 402 locuri. Până acum în tabără au intrat 2.050 de refugiați și au plecat spre alte locuri de cazare temporară sau spre alte destinații 1.782 de persoane.

Conform Prefecturii Suceava, sâmbătă dimineața, în tabără erau 268 de persoane și erau disponibile 134 de locuri.

Curg lacrimi în vămile de la granița cu Ucraina: "Mama, tata au spus că acolo s-au născut şi vor să rămână"

În vămile României, de la graniţa cu Ucraina, e aceeaşi forfotă de câteva zile. Ucrainenii răsuflă uşuraţi când păşesc pe pământ românesc. Îmbujoraţi, şi îngheţaţi de frig, copiii se încălzesc cu ceai cald şi muşcă cu poftă din sandvişurile oferite de voluntari.

La Vama Siret, corespondentul Antena 3, Roxana Ciucă, a cunoscut şi o familie specială. Soţul, medic, munceşte în România. Soţia şi-a luat copiii şi a venit după el, atunci când au început atacurile.

"Cel mai straşnic m-a impresionat când a trebuit să îmi iau copiii şi valiza să trecem şi să fugim. Ei au rămas acasă. Mama, tata, sora gravidă. Mama, tata au spus că acolo s-au născut şi acolo vor să rămână"

Un medic din Cernăuţi acordă ajutor medical voluntar refugiatilor de la vamă. Spune că sunt în soc hipotermic, nu au pastile, fac atacuri de panică.

"Ne-am confruntat cu pusee de hipertensiune arterială, pacienţi cu cardiopatie ischemică decompensaţi, care nu şi-au luat tratamentul de 3-4 zile. Pacienţi cu hipotermie, pacienţi, cea mai mare parte sunt cu atac de panică", spune medicul.

×
Subiecte în articol: tabara refugiati Siret Suceava Klaus Iohannis
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close