Antena 3 CNN Actualitate Lacrimi pentru Ana, femeia omorâtă de câini în Bucureşti: "Spunea mereu că nu poate trăi cu frică"

Lacrimi pentru Ana, femeia omorâtă de câini în Bucureşti: "Spunea mereu că nu poate trăi cu frică"

Prietenii Anei, femeia omorâtă de câini pe un câmp din zona Lacul Morii din Bucureşti, au vorbit, astăzi, despre tânăra care şi-a pierdut viaţa într-un atac ce putea fi prevenit, dar şi despre atacul de anul trecut, atunci când Ana a fost muşcată de câini şi a supravieţuit.

de Cristi Popovici    |    22 Ian 2023   •   12:55

Este anchetă internă la Poliţia Locală din cadrul Primăriei Sectorului 6, după moartea Anei. Anunţul a fost făcut de Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Instituţiile pasează vina, în timp ce Primăria Sectorului 6 susţine că Poliţia Locală nu a fost înştiinţată cu privire la situaţia câinilor, însă trei documente arată contrariul. De cealaltă parte, reprezentanţii ASPA susţin că tocmai poliţiştii locali au alungat câinii din zonă atunci când urmau să fie capturaţi.

Între timp, la locul unde Ana a fost omorâtă de o haită de câini, autorităţile continuă acţiunile de prindere a câinilor fără stăpân. Oamenii care locuiesc în zonă spun însă că reprezentanţii ASPA acţionează în zadar şi sunt neprofesionişti, având în vedere că încearcă să prindă câinii cu mâinile goale.

Doar doi câini au fost prinşi de ieri şi până astăzi, iar în total ar fi aproximativ 8-10 câini.

Citeşte şi: Femeia omorâtă de o haită de câini în Bucureşti era angajată la Primăria Capitalei

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Prietenii Anei au fost şi ei prezenţi, astăzi, în locul în care femeia şi-a pierdut viaţa din cauza câinilor fără stăpân.

"Multă lume a întrebat şi se întreabă de ce a continuat să vină aici. Cuvintele Anei au fost ceva de genul: Nu pot trăi cu frică. Trebuie să îmi înving fricile. Se pare că în acel moment s-au făcut nişte demersuri, dar problema există în continuare şi se poate întâmpla oricui. Sunt câini lăsaţi în libertate şi formează haite şi atunci atacă", a declarat unul dintre prieteni.

Una dintre prietenele Anei a explicat că autorităţile nu au cum să schimbe ceva în această situaţie.

"Nu au cum autorităţile să schimbe ceva ce ţine de noi. Noi trebuie să ne sterilizăm căţeii, noi trebuie să îi protejăm, noi trebuie să facem o schimbare. Schimbarea stă în noi, degeaba aşteptăm de la cel de lângă noi, din dreapta sau din stânga. Atât timp cât noi nu ne vom schimba, societatea nu se va schimba. Nu putem aştepta să cadă din cer. Nu va cădea nimic. Vor cădea doar lacrimi. Atât. Nu îmi va fi frică niciodată să alerg, să privesc în faţă sau în sus pentru că sunt o luptătoare", a explicat tânăra.

Vezi şi: Ea este Ana, femeia omorâtă de o haită de câini în Bucureşti: "Prea crud destinul acestui om!"

×
Subiecte în articol: Ana Oros Daraban lacul morii București
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close