Antena 3 CNN Actualitate Este lege! Salariile profesorilor vor fi mărite. Ordonanța de Urgență a fost publicată în Monitorul Oficial

Este lege! Salariile profesorilor vor fi mărite. Ordonanța de Urgență a fost publicată în Monitorul Oficial

Ordonanța de Urgență privind majorarea salarială a profesorilor și personalului auxiliar din Educație, a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Este lege! Salariile profesorilor vor fi mărite. Ordonanța de Urgență a fost publicată în Monitorul Oficial
Sursa foto: Arhivă Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    12 Iun 2023   •   15:53

Potrivit Guvernului, a fost publicată în Monitorul Oficial OUG nr 57/ 12 iunie 2023 pentru stabilirea unor măsuri privind salarizarea personalului din sistemul național de învățământ de stat.

"Prima Ordonanță de Urgență se referă la creșterile salariale, care pe medie sunt peste 25%. Este de remarcat că, pe mecanismul pe care ordonanța îl pune în practică, vorbim despre creșteri procentuale mai mari pentru debutanți.

Viitoarea lege a salarizării va avea ca bază de plecare salariul debutantului sau al asistentului universitar plecând de la minimum salariul mediu brut pe economie”, a declarat Ligia Deca la finalul ședinței de Guvern de astăzi.

Totodată, Guvernul a adoptat și o Ordonanță de Urgență privind acordarea de prime pentru cariera didactică și pentru cariera profesională pentru personalul nedidactic, potrivit Mediafax.

Citește și: Anunțul ministrului Educației! Ce se întâmplă cu examenele naționale după finalul grevei din Învățământ

×
Subiecte în articol: salarii profesori
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close