Antena 3 CNN Actualitate Leo Iorga a murit. Fostul solist al trupei Compact avea 54 de ani și se lupta cu cancerul

Leo Iorga a murit. Fostul solist al trupei Compact avea 54 de ani și se lupta cu cancerul

Leo Iorga a murit. Fostul solist al trupei Compact avea 54 de ani și se lupta cu cancerul
Sursa foto: Foto: captură Antena 1
de S.T.    |    02 Noi 2019   •   14:51

Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact, a murit în urmă sâmbătă la vârsta de 54 de ani. Iorga se lupta de mai mulți ani cu cancerul și deși părea că a învins boala, aceasta a revenit. 

„Acum 5 minute, colegul meu de trupa LEO IORGA a plecat spre o lume mai buna...DUMNEZEU SA-L IERTE. Va ramane in inimile noastre pentru totdeauna”, a scris Adrian Ordean, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Leo Iorga a luptat cu cancerul peste opt ani de zile.

În 2011, a fost supus pentru prima dată unei operaţii de îndepărtare a unei tumori la plâmân. Boala a recidivat, localizându-se la cap, apoi a afectat din nou plămânul.

Leo Iorga a trecut prin mai multe operații.

Leo Iorga a avut o carieră de peste 30 de ani, făcând parte din trupele Cargo, Compact B, Pacifica, Schimbul 3, Pact by Leo Iorga & Adi Ordean. Vocea sa se identifică cu piesa "După ani şi ani", "Singur în noapte", "Să te gândeşti la mine", "Trenul pierdut" şi "Cine eşti tu oare?". 

Vocea de aur a trupei Compact

Leo Iorga a început să cânte la 14 ani ca toboșar în trupa liceului "Ioan Slavici". Până în 1985 colaborează cu grupul "Pacific". În 1988 cântă lead vocal la grupul Cargo lansând hiturile "Brigadierii", "Povestiri din gară"; "Erata". Din toamna lui 1988 până în 1996, lead vocal al grupului Compact în componența Leo Iorga, Adrian Ordean , Vlady Cnejevici , Teo Peter, Emil Laghia și Leluț Vasilescu, formație catalogată de Florian Pittiș și de mulți alții drept "formula de aur a Compactului".

Cu Leo Iorga vocal, trupa Compact cântă la festivalul "Mitt Ein Ander" la Berlin în 1989. Trei turnee în Republica Moldova (1988, 1990, 1992). În 1990 participă la turneul "British Rock for Romania " alături de trupele Crazy Had , Jesus Jones, Skin Games. În 1992 participă la festivalul "Rock '92" alături de două nume celebre ale rockului mondial: Uriah Heep și Ian Gillan Band, iar în 1993 susține două concerte (în Brașov și Sofia) alături de legendara trupă Nazareth. În 1994 cântă la "Skip Rock Festival" alături de celebrul grup Jethro Tull. În 1993- '94-'95, turneul Marlboro Music alături de Holograf, Iris, Direcția 5.

Din 1997 până în anul 2001 a cântat alături de Adrian Ordean, George Patranoiu , Mario Ticlea , Bobiță Stoica , Anca Neacșu, Irina Nicolae, Paul Pampon Neacșu, Cătălin "Bibanu" Dalvarea, Andi Savastre în formația Schimbul 3.

Din 2003 până în 2019, a cântat alături de formația Pacifica.

 

Citiți și:

Leo Iorga a murit. Mărturisirea emoționantă făcută de artist: „Cancerul m-a învățat să mă iubesc”

×
Subiecte în articol: leo iorga
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close