Antena 3 CNN Actualitate Leon Dănăilă a fost sancţionat de CNCD, după ce a spus că „femeile nu sunt bune de chirurgi“

Leon Dănăilă a fost sancţionat de CNCD, după ce a spus că „femeile nu sunt bune de chirurgi“

Leon Dănăilă a fost sancţionat de CNCD, după ce a spus că „femeile nu sunt bune de chirurgi“
Sursa foto: Foto captura Antena Stars
12 Apr 2017   •   19:45

Medicul Leon Dănăilă a fost sancționat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării după ce a afirmat că „femeile nu sunt bune de chirurgi pentru că nu au talent”. Medicul, care la vremea afirmațiilor era candidat PNL pentru alegerile parlamentare, a fost reclamat la CNCD de Ioana Stăniloiu, scrie adevarul.ro.

Colegiul Director al CNCD a confirmat că declaraţiile lui Leon Dănăilă reprezintă discriminare conform art. 2 alin. 1 şI art. 15 din O.G. nr. 137/2000, astfel că îl obligă pe acesta să publice în presa naţională un rezumat al Hotărârii, îi recomandă să nu mai promoveze în viitor afirmaţii cu caracter discriminatoriu şi îi aplică sancţiunea de avertisment.  

Leon Dănăilă afirmase, printre altele, că: “femeile nu sunt bune de chirurgi”, “(…) n-au talent.”, “(…) femeilor le lipseşte ceva. Eu făcând şi psihologie, mi-am dat seama că femeile, în general, au treabă acasă, se ocupă cu alte lucruri, de familie. Gândul le este în altă parte”, “doamnele au alte preocupări. (…) dacă aveţi de operat, bărbaţii sunt mai buni”

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close