Antena 3 CNN Actualitate Ce sunt liniile albe de pe cer şi cine "le pulverizează"? Autoritatea Aeronautică, răspuns oficial pentru un deputat român

Ce sunt liniile albe de pe cer şi cine "le pulverizează"? Autoritatea Aeronautică, răspuns oficial pentru un deputat român

Ce sunt liniile albe de pe cer - asta i-a întrebat deputatul Mihai Lasca pe cei de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), într-o interpelare scrisă în care cere să i se explice acest lucru.

Ce sunt liniile albe de pe cer şi cine "le pulverizează"? Autoritatea Aeronautică, răspuns oficial pentru un deputat român
Sursa foto: pixabay.com/Facebook
de Georgiana Adam    |    05 Noi 2022   •   18:15

Vorbind despre aceste linii albe de pe cer care ar conţine substanţe chimice, după cum spune Lasca, el în întreabă pe cei de la AACR "care este scopul pulverizării acestora pe cerul României, precum și cine efectuează aceste pulverizări".

Autoritatea Aeronautică Civilă îi răspunde politicianului într-un mod ironic şi îl invită să folosească un cod QR pentru a accesa niște explicații în limba engleză de pe site-ul NASA. 

"Prin prezenta, în calitate de deputat, cât și de membru în Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupției și pentru Petiții, ca urmare a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor României, vă solicit să comunicați următoarele: 

- mai mulți cetățeni mi-au trimis înregistrări video cu privire la faptul că pe cer, deasupra și în imediata apropiere a zonelor în care aceștia locuiesc, se aflau foarte multe "linii albe cu o lungime considerabilă", care persistau ore întregi, fără a se disipa în anumite zone cu o putere deloc neglijabilă.

În consecință, vă solicit să comunicați dacă aveți cunoștință despre aceste "linii albe de pe cer", ce reprezintă acestea și ce substanțe chimice conțin.  

De asemenea, vă solicit să comunicați scopul pulverizării acestora pe cerul României, precum și cine efectuează aceste pulverizări", se arată în interpelarea făcută de Mihai Lasca şi postată pe pagina lui de Facebook.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Reprezentanţii de la Autoritatea Aeronautică Civilă i-a răspuns ironic, recomandându-i să acceseze coduri QR, aluzie la conspirațiile potrivit cărora oculta mondială urmărește controlul populației prin codurile QR:  

"Stimate domn,  

Ca răspuns la solicitarea dumneavoastră, transmisă prin corespondență electronică, înregistrată la AACR (...), și având în vedere îngrijorările cu privire la fenomenul contrails de care am luat la cunoștință, în scopul unei mai bune informări și cunoașteri, vă comunicăm că, la data de 13 octombrie 2022, AACR a publicat voluntar pe Facebook o serie de materiale menite să ajute la clarificarea acestui subiect.  

Acestea pot fi accesate prin scanarea următoarelor coduri QR. 

Vă mulțumim pentru atenția pe care o acordați în privința îngrijorărilor exprimate de cetățeni", este replica AACR.

Pe pagina de Facebook a Autorității Aeronautice Civile au fost postate trimiteri către explicațiile oferite de NASA și de Oficiul de Meteorologie al Marii Britanii în legătură cu urmele lăsate de avioane pe cer. 

Teoria dârelor chimice (chemtrail, chemical trail) susține că unele dâre, ce par a fi dâre de condens lăsate de aeronave militare şi civile, ar conține agenți chimici sau biologici, pulverizați în mod deliberat în scopuri secrete, în cadrul unor programe guvernamentale clandestine. 

Liniile albe de pe cer sunt însă doar dâre normale de condens lăsate de motoarele aeronavelor și nu există dovezi științifice care să susțină contrariul.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close