Antena 3 CNN Actualitate Lipsa zăpezii pune în dificultate activitatea minerilor Salinei Slănic Prahova. Drumarii nu mai au nevoie de sare

Lipsa zăpezii pune în dificultate activitatea minerilor Salinei Slănic Prahova. Drumarii nu mai au nevoie de sare

Lipsa zăpezii pune în dificultate activitatea minerilor Salinei Slănic Prahova. Drumarii nu mai au nevoie de sare
Sursa foto: Foto: skytrip.ro
12 Ian 2012   •   16:28

Minerii Salinei Slănic Prahova se roagă... să ningă! Cererea de sare este foarte mică din partea drumarilor, aşadar şi activitatea de extracţie este sub nivelul aşteptat pentru luna aceasta. Şi cum societatea care exploatează salina se autofinanţează, dacă vremea nu se schimbă, situaţia ar putea afecta şi veniturile minerilor.

Cei mai mulţi dintre drumari şi-au făcut stocuri de sare încă de la sfârşitul anului trecut. Lipsa ninsorilor din această perioadă a dus la scăderea producţiei în salina Slănic, la mai puţin de jumătate din capacitate.

În anii trecuţi, la salina Slănic Prahova stăteau la coadă toţi drumarii limitrofi judeţului Prahova, inclusiv cei de la Tulcea, Constanţa, Călăraşi sau Giurgiu. Acum, la intrare nu mai e niciun camion. Dacă nu va ninge prea curând, cei 300 de salariaţi vor avea de pierdut.

Salina prahoveană a vândut anul trecut aproape 120.000 de tone de sare, din care peste 71.000 de tone au fost livrate pentru deszăpezire. De la începutul lui 2012, din mina de sare s-au extras puţin peste 2.200 de tone de sare.

×
Subiecte în articol: prahova sare drumari zapada
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close