Antena 3 CNN Actualitate Românii din Italia care vin în ţară de sărbători nu mai stau în carantină. A fost actualizată listă ţărilor cu risc epidemiologic ridicat

Românii din Italia care vin în ţară de sărbători nu mai stau în carantină. A fost actualizată listă ţărilor cu risc epidemiologic ridicat

Românii care locuiesc în Italia şi vin în ţară de sărbătorile de iarnă nu mai trebuie să stea în carantină, după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în şedinţa de joi Hotărârea nr. 60, care cuprinde şi lista actualizată a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. 

Românii din Italia care vin în ţară de sărbători nu mai stau în carantină. A fost actualizată listă ţărilor cu risc epidemiologic ridicat
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    17 Dec 2020   •   15:50

Astfel, potrivit autorităţilor, persoanele care vin în România din una dintre ţările de mai jos trebuie stea timp de 14 zile în izolare la domiciliu sau în carantină.

Românii care vin din Italia nu mai trebuie să stea în carantină

Din această listă a fost scoasă Italia, dar au fost adăugate ca ţări cu risc epidemiologic crescut mai multe state, printre care Turcia și Republica Moldova. 

În cazul acestor țări, măsura se aplică în 24 de ore de la publicarea listei.

Cei care vin din țările aflate pe listă sunt obligați să stea în carantină 14 zile. 

"Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre", se arată în hotărârea CNSU, la Art. 1.

CNSU, o nouă hotărâre: Reguli noi pentru luna decembrie

De asemenea, organizarea ceremoniilor de comemorare a evenimentelor din decembrie 1989 şi sesiunile parlamentare sunt permise, după cum se arată în noua hotărâre adoptată joi în Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

×
Subiecte în articol: carantină COVID-19
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close