Antena 3 CNN Actualitate Liviu Luca a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Este acuzat de fapte de corupţie

Liviu Luca a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Este acuzat de fapte de corupţie

Liviu Luca a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Este acuzat de fapte de corupţie
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Mai 2012   •   12:39

Liviu Luca a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Prim-vicepreşedintele CNSLR Frăţia este cercetat pentru fapte de corupţie în legătură cu înlesnirea încheierii unor contracte.

În sarcina lui Liviu Luca s-au reţinut infracţiunile de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, comis pentru a ascunde o infracţiune asimilată celor de corupţie, se arată într-un comunicat DNA citat de Agerpres.

În acelaşi dosar, au mai fost trimişi în judecată şi Neculai Miron, director general la Grup Mir, pentru complicitate la infracţiunea de folosire a autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi instigare la infracţiunea de folosire cu rea credinţă a fondurilor societăţii, şi Florin Dumitrescu, director general adjunct, pentru folosire cu rea credinţă a fondurilor societăţii.

În 2011, Luca şi-a folosit influenţa de prim-vicepreşedinte al CNSLR Frăţia pentru a înlesnit încheierea unui contract de management între societăţile Sind Tour Trading SRL (unde CNSRL Frăţia este acţionar majoritar, deţinând 95% din capitalul social) şi Tour Mirinvest SRL Timişoara, contract prin care cea de-a doua firmă a obţinut foloase necuvenite în sumă de 732.000 de euro.









×
Subiecte în articol: Liviu Luca DNA
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close