Antena 3 CNN Actualitate Locale Agentul de la Penitenciarul Craiova a fost bătut și băgat în spital sub privirile a doi polițiști | Scandalul în care au fost reținute opt persoane dezvăluie o adevărată șerpărie de interese

Agentul de la Penitenciarul Craiova a fost bătut și băgat în spital sub privirile a doi polițiști | Scandalul în care au fost reținute opt persoane dezvăluie o adevărată șerpărie de interese

Scandalul de sâmbătă dimineața, în care un agent al Penitenciarului Craiova și un prieten de-al său a fost bătuți de mai multe persoane într-un local din municipiu, s-a consumat în prezența a doi polițiști.

Agentul de la Penitenciarul Craiova a fost bătut și băgat în spital sub privirile a doi polițiști | Scandalul în care au fost reținute opt persoane dezvăluie o adevărată șerpărie de interese
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Loredana Chimoiu    |    19 Sep 2023   •   15:01

Cei doi au ajuns la spital cu multiple traumatisme și fracturi.

Confirmarea prezenței polițiștilor în club în timpul scandalului a venit, marți, de la Inspectoratul Județean de Poliție Dolj, după ce, în cursul zilei de luni, aceeași instituție a negat că s-ar fi aflat polițiști în local, la momentul conflictului.

"Mai multe semne de întrebare au apărut de la declanșarea scandalului care a avut loc în clubul Buddha din Craiova în dimineața zilei de 16 septembrie. Inițial, acest scandal ne-a fost prezentat de autorități ca fiind o simplă altercație între un bărbat care a suferit vătămări corporale și un agresor necunoscut. 

Odată cu apariția în spațiul public a imaginilor de pe camerele de supraveghere, în care s-a văzut amploarea scandalului și faptul au fost implicați mai mulți agresori, autoritățile polițienești n-au mai putut păstra tăcerea.

Citește și: Un agent de la Penitenciarul Craiova a fost bătut într-un club din oraș | Scandalul a fost filmat 

Între cei care l-au bătut pe agentul de penitenciar se numără fiul unui om de afaceri din Craiova, de origine iordaniană, care are legături strânse cu mulți oameni influenți din oraș.

Luni, polițiștii au comunicat că i-au identificat pe cinci dintre agresori și că i-au dat în consemn la frontieră, iar ulterior numărul celor identificați a crescut la opt.

Toți opt au fost reținuți: șase dintre aceștia luni seara, iar ultimii doi - în vârstă de 30, respectiv 33 de ani - în cursul zilei de marți. Ei urmau să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă, la ora acestei relatări.

Cei reținuți sunt acuzați de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice, iar unul este acuzat și de folosire fără drept de obiecte periculoase.

IPJ confirmă prezența a doi polițiști în clubul Buddha din Craiova la momentul agresării agentului de la penitenciar

Însă informația cea mai scandaloasă de până acum este că în momentul în care agentul de penitenciar și un prieten de-al său erau bătuți, în clubul respectiv se aflau și doi polițiști, care nu au intervenit nici măcar cu un apel la 112. Conducerea IPJ Dolj a infirmat inițial această informație printr-un comunicat de presă. Dintr-un alt comunicat de presă al IPJ Dolj, transmis astăzi, aflăm acum că, de fapt, în local, erau, într-adevăr, doi polițiști care în prezent au calitatea de martori.

Conducerea IPJ Dolj a ținut să precizeze că aceștia nu sunt angajați ai Inspectoratului Județean", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Loredana Chimoiu.

Suspiciuni privind consumul de droguri în clubul Buddha din Craiova

Agenția Națională de Presă Agerpres a difuzat pe site-ul său o relatare conform căreia, în urma scandalului de la Craiova, au apărut în spațiul public informații  neconfirmate oficial, potrivit cărora în violențele din club ar fi fost implicați și polițiști din cadrul IPJ Dolj, iar agresorii ar fi consumatori de droguri.

"Agresorii polițistului de penitenciar din Craiova nu au fost căutați de poliție mai bine de 48 de ore dintr-un motiv simplu: aceștia sunt cunoscuți consumatori de droguri și au încercat să evite testul antidrog. (...) Primii polițiști au refuzat să întocmească documente pentru infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice - care presupune luarea de măsuri pe loc - și au ales să întocmească documente pentru infracțiunea de lovire și alte violențe, ce prevede posibilitatea de împăcare a părților", se spune în relatarea sursei citate.

Reprezentanții IPJ Dolj au dezmințit implicarea angajaților Inspectoratului în scandal, dar au confirmat prezența a doi polițiști la momentul violențelor.

"În acest eveniment, nu au fost implicați angajați ai IPJ Dolj, însă în local se aflau doi polițiști, care au fost audiați în calitate de martori și care au furnizat informații cu valoare operativă ce au dus la identificarea autorilor", a transmis IPJ Dolj.

Foto: captură recuperată de pe camerele de supraveghere din localul în care a avut loc scandalul 

×
Subiecte în articol: Craiova Buddha agent penitenciar IPJ Dolj
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close