Antena 3 CNN Actualitate Locale Alexandru Rafila a trimis Inspecția Sanitară de Stat la spitalul din Urziceni, după ce o femeie a născut pe trotuar

Alexandru Rafila a trimis Inspecția Sanitară de Stat la spitalul din Urziceni, după ce o femeie a născut pe trotuar

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, trimite un control la Spitalul Municipal Urziceni, după ce o femeie a născut pe trotuar, pentru că nu ar fi fost primită în spital.

de Laura Dinu    |    31 Iul 2023   •   13:44

Imaginile cu femeia aflată în travaliu, care naște pe trotuarul din fața spitalului ajutată de un echipaj de la Ambulanță, au circulat cu repeziciune pe rețelele sociale. 

Se pare că femeia, care este surdo-mută, nu ar fi fost primită în spital, spun martorii.

Reprezentanții spitalului spun că femeia era deja întinsă pe jos și se afla în travaliu, astfel că nu a mai fost timp să se ajungă cu ea în spital. Acesta ar fi fost motivul pentru care echipajul de la Ambulanță a asistat nașterea.

”Aceasta se afla întinsă pe jos, intrase deja în travaliu, se afla în curtea spitalului. Echipajul de la ambulanță a coborât imediat, a acordat primele îngrijiri la fața locului, a asistat nașterea acolo, jos, pentru că nu mai era timp să o urce în ambulanță. Nașterea a decurs normal, atât mama cât și fetița au o stare de sănătate foarte bună”, povestește un reprezentant al ambulanței.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz.

Asistenta le-a spus doar să aștepte ambulanța

Spitalul se apără însă, reprezentații susținând că femeia a fost primită la Camera de Gardă, însă a ieșit de bunăvoie afară să aștepte ambulanța. 

”Este secție de ginecologie în spital, dar noi nu avem medic de gardă pe ginecologie. A venit o pacientă la ora 5:00 dimineața, gravidă, cred că era și surdo-mută. Cadrele medicale nu au putut afla termenul la care se află. Era însoțită de doi aparținători, spunând că are dureri.

A fost înregistrată la Camera de Gardă, asistenta a sunat la 112, timp în care ei au ieșit pe afară. Acolo a intrat în travaliu, până să vină ambulanța. Eu am întrebat asistenta care mi-a spus că nu le-ar fi spus să iasă, le-a spus doar să aștepte ambulanța” a explicat și Marian Toneanu, medic la Spitalul Municipal Urziceni

Alexandru Rafila a trimis un control la Spitalul din Urziceni

După ce a văzut imaginile, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a trimis Inspecția Sanitară la Urziceni.

„Am văzut imaginile. În momentul de față, Inspecția Sanitară de Stat încearcă să reconstituie exact întreaga situație și vă vom pune toate informațiile pe care le avem la dispoziție precum și măsurile care au fost luate în cazul în care ele se impun”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila Urziceni
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close