Antena 3 CNN Actualitate Locale Amendă uriaşă primită de o primărie din Gorj pentru că a furnizat apă care nu este potabilă. "Nu face nimeni nimic pentru a avea şi noi apă bună"

Amendă uriaşă primită de o primărie din Gorj pentru că a furnizat apă care nu este potabilă. "Nu face nimeni nimic pentru a avea şi noi apă bună"

Primăria unei comune din judeţul Gorj a fost amendată pentru că apa furnizată la reţeaua publică nu este potabilă.

Amendă uriaşă primită de o primărie din Gorj pentru că a furnizat apă care nu este potabilă. "Nu face nimeni nimic pentru a avea şi noi apă bună"
Sursa foto: Pixabay
de Silvia Preda    |    26 Ian 2022   •   18:20

Primăria comunei Baia de Fier a fost amendată cu suma de 40.000 de lei de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj pentru că apa furnizată la reţeaua publică nu este potabilă.

Mai mulţi localnici din comuna Baia de Fier s-au plâns de anumite probleme de sănătate. "Suntem în secolul XXI şi nu avem apă potabilă. Localitatea noastră este situată între două râuri, dar nu face nimeni nimic pentru a avea şi noi apă bună de băut. Avem copii mici. Am avut probleme, dar nu ştiu dacă este de la apă sau de la altceva, dar sunt autorităţi în măsură să verifice acest lucru".  

O comisie din partea DSP Gorj şi Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj a făcut verificări şi a constatat că apa nu este potabilă, astfel că aplicat Primăriei comunei Baia de Fier o amendă de 40.000 de lei.

Primarul vrea să conteste amenda

Apa nu este potabilă deoarece "nu corespunde examenului chimic prin parametrul Clor rezidual liber şi total şi a examenului microbiologic, în special prezenţa germenilor patogeni, neconformitate datorată şi tratării insuficientă a apei", a stabilit comisia.  

Primarul comunei, Dumitru Turbăceanu, a precizat că va contesta amenda primită, scrie adevarul.ro.

"Se ştie de ani de zile că nu furnizăm apă potabilă. Am anunţat acest lucru şi prin afişe la magazine sau la sediul Primăriei. Noi am investit pentru a aduce reţeaua de alimentare cu apă la un nivel corespunzător. Analizele au ieşit acum bine, astfel că oamenii nu s-au îmbolnăvit de la apă".

×
Subiecte în articol: Baia de fier Gorj apa potabila
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close