Antena 3 Actualitate Locale Amenzi uriașe pentru proprietari și pentru chiriași

Amenzi uriașe pentru proprietari și pentru chiriași

03 Oct 2015   •   15:37
Amenzi uriașe pentru proprietari și pentru chiriași

Proprietarii de apartamente sau chiriașii riscă, din această toamnă, amenzi de până la 10.000 de lei, potrivit unui proiect de lege, inițiat de Ministerului Dezvoltării, scrie observator.tv.

Asta prevede noul proiect de lege, inițiat de Ministerului Dezvoltării.

“Amenda s-ar aplica doar dacă proprietarul nu ar executa lucrările de întreținere(..) dacă aceasta este de natură să aducă prejudicii celorlalți proprietari. Această ultimă situație este considerată contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei. Contravenția se constată și amenda se aplică de Inspectoratul de Stat în Construcții”, arată proiectul de lege.

O amendă de la 5.000 la 10.000 de lei îi vizează și pe proprietarii sau chiriașii care, spre exemplu, din proprie inițiativă si pe banii lor vopsesc holul blocului, montează pe casa scarilor etajere cu flori sau își inchid balconul, întrucât aceste “infracțiuni ” se încadrează la capitolul “modificarea aspectului proprietății comune de către proprietari.

×
Subiecte în articol: proprietari

Sunteți de acord cu noile reguli și amenzi din Codul Rutier? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close