Antena 3 CNN Actualitate Locale ANL avertizează asupra unei tentative de fraudare a clienților | Atacul cibernetic vizează plățile electronice

ANL avertizează asupra unei tentative de fraudare a clienților | Atacul cibernetic vizează plățile electronice

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) atrage atenția asupra unei acțiuni frauduloase desfășurate pentru sustragerea datele bancare ale persoanelor.

ANL avertizează asupra unei tentative de fraudare a clienților | Atacul cibernetic vizează plățile electronice
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Apr 2023   •   15:41

Agenția Națională pentru Locuințe avertizează cu privire la existența unei tentative de fraudă prin mijloace de plată electronice, ce constă în transmiterea de mesaje și emailuri, cu privire la presupuse plăți. 

Agenția Națională pentru Locuințe atrage atenția asupra faptului că nu percepe taxe pentru prelucrarea dosarelor de înscriere/datelor/cererilor depuse la instituție și avertizează persoanele care sunt contactate telefonic sau primesc mesaje SMS/emailuri pentru efectuarea unor plăți online să nu dea curs solicitărilor.

Conform Mediafax, astfel de mesaje care pretind a veni din partea instituției sunt folosite cu scopul de a colecta datele bancare ale persoanelor și ulterior a sustrage bani din conturile acestora

Citește și: Lucian Heiuş: ”Este o legendă că dacă ai banii pe carduri aici nu poți să fii urmărit de către ANAF”

"Reprezentanții Agenției au raportat toate atacurile semnalate de cetățeni către instituțiile abilitate și colaborează cu autoritățile statului responsabile cu securitatea cibernetică pentru investigarea cauzelor incidentului.

Agenția Națională pentru Locuințe se delimitează de aceste practici frauduloase în care numele instituției este folosit în mod abuziv", informează sursa citată. 

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close