Antena 3 CNN Actualitate Locale Asistent de la Urgenţe dispărut, după ce a plecat la pescuit pe canalul unui lac de acumulare din Vâlcea

Asistent de la Urgenţe dispărut, după ce a plecat la pescuit pe canalul unui lac de acumulare din Vâlcea

Sunt căutări disperate la aceasta ora în Vâlcea. Un asistent medical de la Spitalul Județean este căutat de scafandrii, după ce a plecat la pescuit pe canalul unui lac de acumulare.

Asistent de la Urgenţe dispărut, după ce a plecat la pescuit pe canalul unui lac de acumulare din Vâlcea
de Claudia Popovici    |    12 Iun 2021   •   16:36

Dispariția bărbatului a fost raportată încă de aseară, dar căutările din păcate nu au avut succes până acum.

Echipele de căutare şi salvare din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitate în seara trecută, în jurul orei 19.26, pentru salvarea unui bărbat în vârstă de 56 de ani posibil cazut în canalul "de fugă" al lacului de acumulare Stupărei de pe râul Olt.

Potrivit ISU Vâlcea, bărbatul asistent la UPU Vâlcea a plecat la pescuit. Un prieten cu care trebuia să se întâlnească acolo a găsit mașina deschisă, sculele aferente pescuitului și țigările, iar bărbatul nu era acolo.

Încă de aseară au mers la fața locului echipe de scafandrii şi un echipaj SMURD, iar căutările au durat până la lăsarea întunericului. Seara, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, echipajele de căutare şi salvare s-au retras.

"Astăzi (n.r sămbătă) am continuat căutările împreună cu câțiva localnici cu bărci. S-a găsit o posibilă urmă de alunecare. Poliția a făcut cercetările și la el acasă în sensul de identificat dacă cumva s-a întors sau nu până la această oră.

Persoana este de negăsit. Ţinând cont de condițiile meteo de ieri și Oltul este totuși un râu destul de rapid cu foarte mulți curent, șansele de supraviețuire, dacă nu ești un specialist, sunt foarte, foarte mici.

Pe timpul nopții căutarea se suspendă, dar sperăm în timpul cel mai scurt să îl găsim", a spus pentru Antena 3, col. Dan Păscaru, inspector şef ISU Vâlcea.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close