Antena 3 CNN Actualitate Locale O asistentă i-a injectat adrenalină unui bebeluș de două luni, în loc să îi facă aerosoli, la un spital din Cluj

O asistentă i-a injectat adrenalină unui bebeluș de două luni, în loc să îi facă aerosoli, la un spital din Cluj

Neglijenţă gravă a unei asistente din Turda, județul Cluj. Aceasta i-a injectat adrenalină direct în venă unui bebeluș de două luni, în loc să-i facă aerosoli.

de Mia Lungu    |    04 Noi 2022   •   10:25

O asistentă de la Spitalul Municipal din Turda i-a injectat adrenalină direct în venă unui bebeluș de două luni, în loc să-i facă aerosoli, după ce a înțeles greșit indicațiile medicilor.

După ce mama bebelușului a ajuns cu el la spital, cel mic a fost diagnosticat cu bronșiolită, o infecție virală care inflamează căile respiratorii.

Medicul care a preluat cazul a recomandat să i se facă aerosoli cu adrenalină. Pentru administrare a fost desemnată o asistentă medicală cu vechime în unitatea spitalicească. Asistenta, însă, i-a injectat micuțului adrenalină direct în venă.

Nou născutul a început imediat să se simtă rău şi doar intervenţia rapidă a medicilor i-a salvat viaţa. După ce a fost stabilizat, sugarul a fost transferat la Spitalul de Pediatrie din Cluj-Napoca.

Conducerea spitalului a recunoscut greșeala și a decis să o demită pe angajata care putea produce o tragedie.

Deocamdată, familia nu a depus plângere și nici nu a sesizat Colegiul Medicilor. 

Adrenalina, în special în dozele administrate copiilor, are indicații precize de utilizare. Șocul asupra organismului, mai ales atunci când este administrată intravenos, poate produce, în anumite situații, chiar și infarct miocardic.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close