Antena 3 CNN Actualitate Locale Cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Buzău s-au înghesuit să se închine la moaştele plimbate cu o mașină

Cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Buzău s-au înghesuit să se închine la moaştele plimbate cu o mașină

Angajaţii Spitalului Județean de Urgență Buzău au participat la un eveniment religios, chiar în curtea unităţii medicale. Cadrele medicale s-au adunat în număr mare să atingă icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, dar și racla cu moaștele Sfinților Nectarie și Haralambie, care au fost transportate cu o mașină.

Cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Buzău s-au înghesuit să se închine la moaştele plimbate cu o mașină
Sursa foto: Asociația Femeilor Ortodoxe - Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei/Facebook
de Georgiana Adam    |    26 Mar 2021   •   22:57

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, dar și racla cu moaștele Sfinților Nectarie și Haralambie au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

Fără să respecte regulile de distanțare socială, cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Buzău, s-au adunat vineri, 26 martie, în faţa unităţii sanitare pentru a se închina la moaştele Sfinților Nectarie și Haralambie, considerați sfinți vindecători de boli grave. 

La evenimentul organizat de Asociația Femeilor Ortodoxe – Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, medicii și asistentele s-au rugat pentru încetarea pandemiei de coronavirus, iar bolnavii au urmărit momentul înălţător de la ferestrele spitalului.

Potrivit reporterbuzoian.ro, procesiunea începută vineri va continua și sâmbătă, atunci când icoana și moaștele vor ajunge în mai multe biserici din județ.

Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni a fost adusă de la Mănăstirea Valea Neagră din județul Vrancea.

 

×
Subiecte în articol: moaste spital Buzau cadre medicale
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close