Antena 3 CNN Actualitate Locale Casele localnicilor dintr-un sat din Dolj, invadate de șerpi. Specialiștii: „Este unul dintre cei mai mari șerpi din Europa. Poate mușca dacă e prins”

Casele localnicilor dintr-un sat din Dolj, invadate de șerpi. Specialiștii: „Este unul dintre cei mai mari șerpi din Europa. Poate mușca dacă e prins”

Casele localnicilor dintr-un sat din Dolj, invadate de șerpi. Specialiștii: „Este unul dintre cei mai mari șerpi din Europa. Poate mușca dacă e prins”
Sursa foto: foto- Pexels
07 Sep 2018   •   15:56

Localnicii din Ciupercenii Vechi, județul Dolj, au fost invadați de șerpi de câteva zile. Reptilele de aproximativ doi metri lungime sunt pretutindeni, pe străzi, în curți, chiar și în case. 

Șerpii își caută loc de hibernare în această perioadă și poposesc pe unde nimeresc. 

"Specia se numește Dolichopis Caspius sau șarpele rău și este unul dintre cei mai mari șerpi din Europa. Poate mușca dacă sunt prinși sau încolțiți, dar nu sunt veninoși. Cel  mai probabil caută loc de hibernare.  Ei sunt prezenți în tot sudul țării, de-a lungul Dunării, și se hrănesc predominant cu rozătoare. Cel mai simplu ar fi să îi scoată din casă, să îi prindă și să îi ducă înapoi în mediul lor.", a declarat dr. Alexandru Strugariu Președinte Grupul Herpetologic Moldavica, conform ziaruldecraiova.

Specialiștii spun că problema prezenței acestui șarpe va persista fiindcă acest exemplar este în zona lui, de-a lungul Dunării. Nu prea pot scapa de ei, cel mult să întrețină curățenia și iarba curată pentru a nu avea pe unde să se mai furișeze spre case.

×
Subiecte în articol: Dolj serpi specialistii
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close