Antena 3 CNN Actualitate Locale Sute de ceasuri inteligente contrafăcute, în valoare de 1,3 milioane de lei, au fost confiscate în Portul Constanța

Sute de ceasuri inteligente contrafăcute, în valoare de 1,3 milioane de lei, au fost confiscate în Portul Constanța

Descoperire importantă făcută de autorități în Portul Constanța: ceasuri inteligente contrafăcute, în valoare de 1,3 milioane de lei.

Sute de ceasuri inteligente contrafăcute, în valoare de 1,3 milioane de lei, au fost confiscate în Portul Constanța
Sursa foto: Facebook/ Autoritatea Vamală Română
de Alexandra Axinia    |    15 Mai 2023   •   15:28

Autoritățile de frontieră și vamale au făcut o descoperit sute de ceasuri inteligente false în valoare de aproape 1,3 milioane de lei. 

Pe 11 mai, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud a descoperit, într-un container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială din județul Ilfov, 350 ceasuri tip smartwatch care aveau designul unei mărci cunoscute, dar care la atingere erau suspecte. 

Bunuri false au mai fost descoperite și ulterior, pe 12 mai, când a avut loc un alt control. Atunci, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele deținute de doi cetățeni români, 85 de articole vestimentare, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Cele două persoane care le dețineau au precizat că au achiziționat articolele din Turcia, fără a deține documente de proveniența pentru bunurile transportate.

Conform Mediafax, polițiștii de frontieră fac cercetări pentru punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. Ceasurile false în valoare de 1.280.000 lei și hainele de aproximativ 8.500 lei, au fost confiscate.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close