Antena 3 CNN Actualitate Locale Motivul bizar pentru care unele cruci din cimitir au fost vopsite cu portocaliu, la Alba Iulia

Motivul bizar pentru care unele cruci din cimitir au fost vopsite cu portocaliu, la Alba Iulia

Poliţia anchetează motivul pentru care mai multe cruci din cimitirul municipal din Alba Iulia au fost marcate cu vopsea.

Motivul bizar pentru care unele cruci din cimitir au fost vopsite cu portocaliu, la Alba Iulia
Sursa foto: alba24.ro
de Silvia Preda    |    04 Noi 2022   •   19:28

Polițiștii au deschis o anchetă și fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de morminte. Potrivit Codului penal, cei găsiți vinovați riscă până la 2 ani de închisoare sau amendă.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că reprezentății societății care administrează cimitirul ar fi aplicat vopsea de culoare portocalie pe mai multe morminte din incinta cimitirului. Acțiunea acestora a avut loc ca urmare a neplății de către concesionarii locurilor de veci a obligațiilor legale.

Bogdan Ion, administratorul firmei care gestionează cimitirul, a declarat pentru Alba24 că din cele aproximativ 6.000 de morminte aproximativ 50 sunt cu taxele neplătite de mai bine de 10 ani sau nu au plătit niciodată.

"Aceste locuri trebuie redate în circuit”, a spus Bogdan Ion.

Cruci vopsite cu portocaliu în cimitirul municipal din Alba Iulia. Atenționare pentru rău platnici

Potrivit lui, inițial pe mormintele aflate în această situație au fost așezate plăcuțe informative, iar semnalizarea lor cu vopsea portocalie a venit ulterior, ca o măsură mai vizibilă.

Administratorul firmei care gestionează cimitirul spune că trei aparținători au contactat administrația în urma măsurii.

×
Subiecte în articol: cruci cimitir vopsea
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close