Antena 3 CNN Actualitate Locale CUTREMUR 2018 SIMULARE. Anunț de ultimă oră făcut de Raed Arafat

CUTREMUR 2018 SIMULARE. Anunț de ultimă oră făcut de Raed Arafat

CUTREMUR 2018 SIMULARE. Anunț de ultimă oră făcut de Raed Arafat
13 Oct 2018   •   21:25

CUTREMUR 2018 SIMULARE Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunţat sâmbătă, în cadrul exerciţiului naţional "Seism 2018", că se ia în calcul evacuarea răniţilor pe plan naţional şi chiar internaţional, nefiind sigur dacă spitalele din ţară vor face faţă numărului mare de răniţi.

 CUTREMUR 2018 SIMULARE "Singure nu ştim dacă vor face faţă până la capăt (spitalele - n.r.). Din cauza asta a fost discuţia până acum, să ne raporteze dacă au nevoie de evacuare pentru alte zone. Luăm în considerare şi evacuare pe plan naţional, şi la nevoie, dacă este neapărat, evacuare pe plan internaţional. Pentru asta suntem pregătiţi. Avem o echipă care face analiză. În momentul în care ne spune că trebuie să evacuăm anumiţi răniţi în alte zone ale ţării o vom face cu sprijinul ministerului Apărării şi a forţelor aeriene", a mai spus Arafat.

CUTREMUR 2018 SIMULARE  El a adăugat că sprijinul internaţional va consta în spitale şi puncte medicale mobile.

CUTREMUR 2018 SIMULARE "Sprijinul internaţional care o să ajungă în curând, o să vedeţi că pe această parte va fi axată mai mult, o să fie mai mult sprijin internaţional axat pe furnizare de spitale sau puncte medicale mobile şi bineînţeles pe evacuare medicală aeriană. Astea vor fi testate în cadrul exerciţiului", a precizat Arafat.

CUTREMUR 2018 SIMULARE Secretarul de stat a mai afirmat că există cazarmament asigurat pentru circa 30.000 de persoane în Bucureşti şi Ilfov.

CUTREMUR 2018 SIMULARE "Deja ni s-au dat raportări pe cazarmamentul care există la dispoziţii. Există la nivelul IGSU şi al primăriilor, al primăriei Bucureşti, al primăriilor din Ilfov care au oferit cazarmament, există pentru peste 25-30.000 de persoane. Pot să spun că singurul aspect este punerea lor la dispoziţia populaţiei. O să construim în cadrul exerciţiului cel puţin o tabără pentru sinistraţi în următoarea perioadă ca să testăm cum este", a declarat Arafat.

CUTREMUR 2018 SIMULARE Potrivit simulării, există peste 1.000 de victime, dintre care peste 400 sunt decedate, 200 de clădiri prăbuşite, 800 de clădiri afectate grav, peste 1.200 de imobile afectate mediu.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close