Antena 3 CNN Actualitate Locale Declarația revoltătoare a unui șofer prins pe banda de urgență pe A2: "Data viitoare, tot pe aici depășesc, am 800 de milioane lei amenzi, nu plătesc nimic"

Declarația revoltătoare a unui șofer prins pe banda de urgență pe A2: "Data viitoare, tot pe aici depășesc, am 800 de milioane lei amenzi, nu plătesc nimic"

Mai mulţi șoferi care mergeau sau staționau pe banda de urgență a Autostrăzii Soarelui au fost depistați prin centrul mobil de comandă al Poliției Române, care a efectuat o razie ce i-a vizat pe șoferii care încalcă legea.

Declarația revoltătoare a unui șofer prins pe banda de urgență pe A2: "Data viitoare, tot pe aici depășesc, am 800 de milioane lei amenzi, nu plătesc nimic"
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    26 Iul 2021   •   17:38

Mai mulţi șoferi au fost opriți la stația de taxare de la Fetești unde au primit sancțiuni contravenționale. Unul dintre aceștia, surprins pe camera de filmare a elicopterului că mergea pe banda de urgenţă, a declarat că a recurs la acest gest pentru că era cu copilul şi se grăbea să ajungă mai repede la destinație, în Slobozia.

Întrebat de un reporter Antena 3 dacă data viitoare va fi mai atent, şoferul a răspuns nonșalant că, data viitoare dacă se va grăbi va face fix la fel, adică va merge pe banda de urgenţă.

Întrebat apoi dacă va plăti amenda, şoferul a declarat că nu va plăti nimic, că are deja aproape 800 de milioane de lei vechi de plata pentru viteză şi mai multe contravenții, așa că una în plus nu îl deranjează, pentru că autoritățile nu au ce să îi ia, el neavând nicio proprietate pe numele său. 

Poliţişti le reamintesc șoferilor că, potrivit prevederilor legale, este interzisă circulația, oprirea sau staționarea autovehiculelor pe banda de urgență, cu excepția cazurilor justificate, precum și a autovehiculelor cu regim de circulație prioritar.

Pe autostrăzi nu pot circula pietoni, autovehiculele cu gabarite sau mase depășite, fără autorizație specială de transport eliberată de administratorul drumului public, căruțe, biciclete, mopede, tractoare și alte mașini agricole, precum și autoturisme nu pot depăși viteza de 50 de kilometri pe oră.

De asemenea, pe autostrăzi sunt interzise învățarea conducerii unui vehicul, încercările prototipurilor de șasiuri și de autovehicule, manifestațiile, defilările, caravanele publicitare, antrenamentele și competițiile sportive de orice fel, precum și cortegiile.

×
Subiecte în articol: şofer A2 banda de urgenţă razie Politie
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close