Antena 3 CNN Actualitate Locale Dezastru la o fermă din Slobozia. Peste 20.000 de porci trebuie să fie uciși din cauza pestei porcine. „Efectele sunt incomensurabile”

Dezastru la o fermă din Slobozia. Peste 20.000 de porci trebuie să fie uciși din cauza pestei porcine. „Efectele sunt incomensurabile”

Dezastru la o fermă din Slobozia. Peste 20.000 de porci trebuie să fie uciși din cauza pestei porcine. „Efectele sunt incomensurabile”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    24 Oct 2019   •   16:38

După ce marţi a fost confirmat virusul pestei porcine africane la Slobozia, autorităţile sanitar-veterinare au început uciderea şi îngroparea animalelor. Operaţiunea e una de durată, dat fiind că în crescătorie sunt peste 20 de mii de porci care trebuie sacrificaţi.

În medie, la ferma de la Slobozia (una din cele trei pe care un investitor danez le deţine în zonă) vor fi neutralizaţi zilnic în jur de 500 de porci. Prima tranşă din cele 20.157 de suine a ajuns miercuri la groapa amenajată în spatele fermei, la o distanţă semnificativă de crescătorie. Întreaga procedură se desfăşoară sub strictă supraveghere sanitar-veterinară pentru a împiedica răspândirea virusului pestei porcine la animalele din celelate ferme sau din gospodăriile populaţiei.

„Efectele sunt incomensurabile. În primul rând, pentru că se întâmplă la sfârşit de an şi era o posibilitate suplimentară pentru alimentarea pieţei cu carne de porc. Impactul economic este foarte mare, nu atât prin cei 20.000 de porci, a căror contravaloare, potrivit legislaţiei, este acoperită, ci mai ales pentru faptul că este o perioadă de circa patru-cinci luni în care nu se poate repopula ferma”, a explicat prefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea, potrivit adevarul.ro.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close