Antena 3 CNN Actualitate Locale Doi copii s-au otrăvit cu mătrăgună. Cu ce fruct au confundat planta ce poate fi letală omului

Doi copii s-au otrăvit cu mătrăgună. Cu ce fruct au confundat planta ce poate fi letală omului

Doi copii s-au otrăvit cu mătrăgună. Cu ce fruct au confundat planta ce poate fi letală omului
02 Oct 2017   •   13:33

Un băieţel din judeţul Bacău a murit, după ce a mâncat fructe de mătrăgună crezând că, de fapt, sunt boabe de struguri, scrie presa locală. O altă fetiţă, tot de şapte ani a ajuns şi ea la spital, după ce a mâncat mătrăgună.

Un băiat în vârstă de șapte ani a mâncat matragună și a fost transportat la spitalul județean de urgență din Bacau. După aproximativ două ore acesta a murit. Medicii au extras din stomacul lui un pumn de matragună.

O fetiţă din judeţul Bacău s-a intoxicat după ce a mâncat fructe de mătrăgună crezând că, de fapt, consumă struguri, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Fetița de șapte ani a ajuns la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ cu simptome specifice intoxicaţiei cu planta otrăvitoare. Când a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe, copila era agitată, avea ochii ieşiţi din orbite şi avea halucinaţii vizuale şi auditive.

„Fetiţa nu ştia ce este cu ea şi spunea că a mâncat struguri. Nici părinţii nu îşi explicau de la ce provine starea copilei. La spălătura gastrică s-au găsit resturi alimentare, bobiţe negre, şi având în vedere simptomele pacientei am dedus că este vorba de mătrăgună, mâncată probabil de undeva de pe marginea drumului“, a arătat dr. Solange Tamara Roşu, medic-şef UPU.

Mătrăguna este o plantă perenă cunoscută şi cu numele popular de belladonna, tilidonie, împărăteasă, cireşul-sălbatic, doamna-codrului sau cireaşa-lupului. Potrivit specialiştilor, mătrăguna este una dintre cele mai toxice plante din ţară. Complexul toxic este format din mai mulţi alcaloizi: hiosciamina, hioscina, beladonina, scoplolamina.

×
Subiecte în articol: copil struguri Bacău planta
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close