Antena 3 CNN Actualitate Locale O nouă escocherie în numele Casei de Pensii face victime între românii | Metoda folosită de escroci

O nouă escocherie în numele Casei de Pensii face victime între românii | Metoda folosită de escroci

O nouă escrocherie care folosește numele Casei de Pensii face victime în rândul românilor. Patru astfel de cazuri au avut loc în Oradea, iar autorităţile fac apel la cetăţeni să fie extrem de atenți cui îi acordă încrederea.

de Claudia Popovici    |    04 Oct 2023   •   22:35

Escrocii au început să vizeze românii pensionari vulnerabili care speră ca prin recalcularea pensiilor să primescă mai mult bani.

Aşa au pățit mai mulţi pensionari din Oradea care au acordat încredere unor indivizi în momentul în care aceştia s-au recomandat a fi de la Casa de Pensii.

Mai exact, escrocii sună la ușile oamenilor şi pretind că adună date în numele Casei de Pensii. Mai mult, indivizii le spun pensionarilor că vor face demersuri pentru recalcularea pensiilor, contra unei taxe de recalculare în valoare de 1.000 lei.

Cazurile au fost semnalate de directorul executiv al CJP Bihor când a fost anunţat că anumite persoane s-au prezentat la Casa de Pensii pentru a achita această taxă de recalculare, pentru că la momentul venirii acelor indivizi nu aveau banii în casă.

"Au solicitat această taxă de 1.000 de lei pentru a găbi cumva recalcularea pensiilor lor, pentru a primi o pensie mai mare în perioada următoare sau de la începutul anului. Nu există niciun fel de taxă de recalculare. Nu percepe Casa de Pensii aşa ceva. Casa de Pensii nu trimite niciun funcționar în teren sau să caute pensionarii acasă, este exclus", a spus pentru Antena 3 CNN, directorul executiv al CJP Bihor, Laurențiu Țenț.

Unii pensionari recunosc că ar fi păcaliți în astfel de situaţii.

"Să fiu sincer m-aş bucura şi probabil că i-aş primi şi le-aş da banii. Pentru că noi pensionarii cu pensii mici abia așteptăm să ne ajute cineva. Şi în condițiile astea considerând că suntem ajutați le-am da 100 de lei ca să ne ajute, dar 1.000 de lei nu le-aş da că nu am", spune un pensionar.

"Nu cred pe oricine! Confrunt şi eu să văd dacă este adevărat ceva sau nu. Şi nici nu am pentru aşa ceva. Am pentru o bucată de pâine şi la revedere", mai spune o pensionară.

"Eu nu aş crede aşa ceva", mai spune o femeie.

Casa Judeţeană de Pensii Bihor a făcut deja o sesizare la Poliţie pentru identificarea escrocilor. 

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close