Antena 3 CNN Actualitate Locale Experiență cumplită la spital pentru o tânără care trebuia să nască. "Nu m-au luat în serios cu durerile. Apoi am aflat că bebelușul meu murise sufocat"

Experiență cumplită la spital pentru o tânără care trebuia să nască. "Nu m-au luat în serios cu durerile. Apoi am aflat că bebelușul meu murise sufocat"

Andreea, o tânără în vârstă de 26 de ani, din Pașcani, județul Iași, a trecut printr-o experiență traumatizantă în spital, când trebuia să o aducă pe lume pe cea de-a doua fetiță a ei.

Experiență cumplită la spital pentru o tânără care trebuia să nască. "Nu m-au luat în serios cu durerile. Apoi am aflat că bebelușul meu murise sufocat"
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Simion    |    19 Iun 2020   •   09:55

Tânăra a povestit că pe data de 19 martie a acestui an s-a trezit cu dureri foarte mari de burtă, fiind însărcinată în 37 de săptămâni, așa că a luat repede un taxi și a plecat spre Spitalul de Urgență din Pașcani.

Odată ajunsă acolo, din cauza restricțiilor impuse în pandemie, nu a fost primită nici măcar în curtea spitalului. După aproximativ o oră și multe insistențe, a reușit să intre și s-a dus direct la Urgențe.

"Nu m-au luat în serios cu durerile mele și m-au trimis la Ginecologie, din nou, să aștept la rând. Am vorbit cu doamna asistentă care era în cabinet că am dureri și bebelina mea se mișca foarte rar, dar nu a chemat vreun doctor. În cele din urmă, a venit o doamnă doctor care, după ce a aflat starea mea, a început să țipe că ea nu vrea să mă consulte, că nu mi-a supravegheat ea sarcina.

Am omis să spun că doamna doctor ce m-a supravegheat era în carantină, iar eu habar nu aveam. Să revin la cealaltă doamnă care țipa în cabinet că nu își asumă nicio responsabilitate și că să aștept pe hol până vine medicul de gardă să mă consulte. Neavând încotro, am așteptat de la ora 8 și ceva până la ora 12:45. Timp în care bebelușul se tot împingea în pieptul meu din când în când", a povestit Andreea pentru amnascutacolo.ro.

După aproape cinci ore de așteptare, a venit un medic care i-a făcut ecografie. Era prea târziu. Șansa fetiței de a veni pe lume sănătoasă nu a mai fost posibilă. Micuța murise sufocată. "Abia am putut să îmi sun soțul și să îl anunț că fetița noastră nu mai există. Și el era, la rândul lui, terminat la aflarea cumplitei vești", mai povestește tânăra.

Experiența cumplită nu se termină aici. Andreea a povestit că i s-a făcut cezariana de urgență, iar apoi a fost dusă într-un salon pentru a se recupera.

"După o scurtă vreme a mai fost adusă o mămică lânga mine, proaspăt operată și ea. Apoi intrase o doamnă asistentă cu o fetiță vie în brațe, venise la patul meu și mi-o arătase, eu am rămas stană de piatră căci știam că fetița mea murise, iar acum vedeam o fetiță vie, eram de-a dreptul șocată! Din privirea mea a înteles că nu era copilul meu și mi-a spus plictisită:

- Aaaa..tu ești aia la care i-a murit copchilul... M-a bufnit plânsul. Nu aveam aer de cât de mult plângeam... doctorul ce mă controlase a venit și mi-a zis :

-Vezi dacă mai bocești mult, te trimit la Socola. Nu știu cum am reușit de mi-am înghițit plânsul pe loc. După ce m-au dus într-un salon am putut să plâng mai bine, ținandu-mă mereu de locul operat căci mă durea când plângeam", a mai dezvăluit Andreea.

Când a ajuns acasă, Daria, cealaltă fetiță a ei de patru ani, a întrebat de surioara ei. Andreea a decis să-i spună că "se afla într-o misiune la Doamne Doamne și că atunci când va termina misiunea va veni acasă". "M-am gândit să îi spun această variantă pentru că nu am vrut să sufere și ea, știind cât de mult o iubea și cât de mult își dorea să se nască", a mai spus tânăra.

×
Subiecte în articol: Iași Pascani Andreea
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close