Antena 3 CNN Actualitate Locale Fabrica din România care produce delicii belgiene făcute cu ingrediente românești

Fabrica din România care produce delicii belgiene făcute cu ingrediente românești

Doi soți belgieni s-au stabilit în România pentru a-și urma visul, acela de a avea o fabrică unde să producă praline de ciocolată.

de Alexandra Axinia    |    01 Mai 2023   •   11:37

Doi soți belgieni s-au stabilit în România în urmă cu 11 ani. Ei dețin o fabrică de ciocolată în Gorj, deși până să se mute în țara noastră erau doar consumatori de ciocolată belgiană.

Ea, profesor de pian, el, cercetător în domeniul fizicii, au decis amândoi ca în România să aibă o nouă profesie. Aici, împreună cu angajații români, produc praline cu produse din ingrediente românești.

Citeşte şi: Singura fabrică de ciocolată românescă, cu 82 de angajaţi, este la un pas de dispariţie

Mary a pășit pentru prima dată pe meleaguri românești ca profesor de pian, dar s-a îndrăgostit iremediabil de țara noastră. Așa că s-a hotărât să se stabilească aici, chiar dacă nu cunoștea limba. Următorul pas a fost să-și convingă soțul, de profesie fizician, să-i urmeze visul.

Undeva în Gorj, au găsit o casă de vânzare și un an mai târziu au pus bazele unei afaceri cu ciocolată. Azi, aceștia își vând produsele în mai multe orașe din țara noastră. În timp, cuplul belgian și-a adaptat rețetele pentru a-și asigura succesul.

Sarcinile se împart în familie, Mary este cu ideile, iar soțul se ocupă cu administrarea afacerii și spune că legislația din România îi dă mari bătăi de cap.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close