Antena 3 CNN Actualitate Locale Filme pentru adulți, proiectate de elevii unui liceu din Pașcani pe tabla interactivă. Ce au decis cadrele didactice

Filme pentru adulți, proiectate de elevii unui liceu din Pașcani pe tabla interactivă. Ce au decis cadrele didactice

Mai mulți elevi de la un liceu din Pașcani au intrat în atenția cadrelor didactice, după ce au utilizat tabla interactivă din clasă pentru a se uita la filme pentru adulți.

Filme pentru adulți, proiectate de elevii unui liceu din Pașcani pe tabla interactivă. Ce au decis cadrele didactice
Sursa foto: pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Apr 2023   •   22:36

Totul s-a întâmplat la începutul lunii aprilie, când un grup de elevi de la Liceul Tehnologic "Mihai Busuioc" din Paşcani, județul Iași, ar fi proiectat pe tabla interactivă a clasei filme pentru adulți.

Cadrele didactice au demarat o cercetare internă, iar elevii vor fi sancționați conform regulamentului în vigoare.

"O persoana ne-a informat cu privire la faptul că circulă în spațiul public, în special în cadrul unui grup de elevi, un filmuleț din care reiese că a fost accesat în timpul unei pauze un site pentru adulți.

Ulterior, am identificat clasa și elevii și am constituit o comisie de cercetare internă, pentru a stabili cât mai exact ceea ce s-a întamplat pentru a lua măsurile care se impun în astfel de situații.

Citește și: Motivul pentru care elevul din Bacău și-a amenințat profesorul de sport cu cuțitul

Menționăm că sistemul informatic este codat pentru a împiedica elevii să acceseze astfel de site-uri, dar a fost utilizată funcția hotspot.

Elevii implicați vor fi sancționați conform regulamentelor în vigoare, iar la nivelul tuturor claselor se vor relua la orele de consiliere și dirigenție, temele privind securitatea internetului, obligațiile elevilor și riscurile la care se expun în astfel de cazuri”, a declarat Elena Panțiru, directorul Liceului "Mihai Busuioc”.

Fapta elevilor a ajuns să fie cunoscută și la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, care a transmis că va monitoriza activitățile derulate în școală.

"Unitatea școlară a discutat deja cu părinții elevilor, va oferi consiliere elevilor implicați și va organiza activități având ca temă siguranța pe internet.

Inspectoratul Școlar Județean va consilia conducerea unității de învățământ și va monitoriza verificările și activitățile derulate în școală”, a precizat Antonina Bliorţ, purtător de cuvânt al ISJ Iaşi, pentru newspascani.ro, citat de adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: elevi şcoală Pascani filme pentru adulti
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close