Antena 3 CNN Actualitate Locale Coșmarul trăit de un pensionar după ce i-a fost furată identitatea: ”Nici în cele mai tari filme nu se dovedește acest lucru”

Coșmarul trăit de un pensionar după ce i-a fost furată identitatea: ”Nici în cele mai tari filme nu se dovedește acest lucru”

Un bărbat din Drobeta Turnu Severin a ajuns la disperare după ce a primit notificare de la ANAF cum că are poprire pe conturi, asta după ce un alt bărbat i-a furat identitatea. Bărbatul, care are probleme grave de sănătate, a pornit un proces, dar, până la finalizarea cazului, este bun de plată.

Coșmarul trăit de un pensionar după ce i-a fost furată identitatea: ”Nici în cele mai tari filme nu se dovedește acest lucru”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    15 Apr 2022   •   11:27

Bărbatul trăieste din pensia de handicap, iar acum este bun de plată, după ce un individ care locuieşte de fapt în Bucureşti a folosit datele de identitate ale omului în momentul în care a primit mai multe amenzi.

Una dintre ele este pentru tulburarea liniştii publice, iar alta, în valoare de 1.000 de lei, pentru nepurtarea măstii de protecţie, pe timpul pandemiei.

”Trăiesc o situație ridicolă în care absurdul e rege. Personajul din procesul lui Kafka este mic copil pe lângă coșmarul pe care îl trăiesc eu de doi ani.

Poliția mă acuză pe mine că nu sunt eu. Eu m-am aflat în două locuri în același timp. Nici măcar în cele mai tari filme nu se dovedește acest lucru”, a declarat Eugen Durbaba.

Soția acestuia susține că bărbatul nu pleacă nicăieri, mai ales în orașe mari, așa că nu ar fi avut cum să fie în București, așa cum figura pe amenzile primite de bărbatul care i-a furat identitatea.

Individul care i-a furat identitatea, fost profesor de istorie, apelează des la astfel de fapte atunci când vrea să scape de amenzile poliţiştilor.

El s-a folosit inclusiv de identitatea fratelui său.

”Eu mă plimbam noaptea și mă opreau să mă legitimeze. La început le-am dat pe ale mele și, cum tot opreau, am dat și alte nume ca să scap de ei”, a spus amuzat individul.

Autorităţile spun că nu pot face nimic atâta timp cât amenzile sunt deja emise.

”Amenda poate fi anulată de organul care a emis acest act administrativ sau prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă”, a spus Sever Irza, purtătorul de cuvânt al ANAF Mehedinți.

Până la soluționarea cazului, pensionarul rămâne cu paguba.

×
Subiecte în articol: pensionar furt de identitate
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close