Antena 3 CNN Actualitate Locale Gafă de proporţii la Maternitatea Ploiești. O mamă s-a întors la spital să returneze nou-născutul altei femei

Gafă de proporţii la Maternitatea Ploiești. O mamă s-a întors la spital să returneze nou-născutul altei femei

Gafă de proporţii la Maternitatea Ploiești, acolo unde medicii au încurcat doi bebeluşi născuţi în aceeasi zi.

Gafă de proporţii la Maternitatea Ploiești. O mamă s-a întors la spital să returneze nou-născutul altei femei
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Feb 2024   •   19:46

Incidentul a avut loc la secția de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Mai exact, două fetițe născute în aceeași zi și care au primit același nume au fost încurcate de medicii din maternitate.

Încurcătura a fost sesizată de una din mame care şi-a dat seama că micuţa pe care o ţine în braţe nu este a ei, potrivit Ziarul Incomod.

Imediat s-a pornit o ancheta internă, iar mama care a plecat cu copilul femeii a fost sunată să revină la spital cu nou-născutul și să-și ia copilul său.

Acest caz nu este singular. În întreaga lume, multi copii au fost schimbați la naştere, provocând părinților suferințe teribile şi totul din eroare umană. 

De exemplu, un caz a fost legat de brațările pe care le poartă bebelușii. Kevin şi Susan Dunagan din Texas au aflat la un moment dat că bebelușul despre care credeau ca e al lor, de fapt, nu era. 

După naștere, micuțul a fost dus în camera copiilor. Acolo însă, o asistenta a încurcat brațările pe care le poarta toți nou-născuții. Asta pentru că doi copii aveau coduri similare pe brațări. Până s-a descoperit greșeala, Susan deja alăptase aproximativ trei ore bebelușul greșit, iar părintii biologici ai acestui copil au cerut ca Susan să fie testata pentru diferite boli. 

Administratorii spitalului şi-au cerut scuze pentru întreaga situație si s-au oferit să plătească pentru facturile de spitalizare, însă cei din familia Dunagan deja acoperiseră toate costurile, notează qbebe.ro 

 

 

×
Subiecte în articol: maternitate mama nou nascut medici
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close