Antena 3 CNN Actualitate Locale Doi germani, victime ale deciziei luate de Austria, de a ține România la ușa Schengen. Li s-a întocmit dosar penal după ce au trecut în Ungaria

Doi germani, victime ale deciziei luate de Austria, de a ține România la ușa Schengen. Li s-a întocmit dosar penal după ce au trecut în Ungaria

Doi cetățeni germani s-au ales cu dosare penale după ce au ajuns din România în Ungaria.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Aug 2023   •   13:17

Ei au trecut, pur și simplu, de barierele de la granița dintre cele două țări.

"Cei doi cetățeni germani erau în concediu și se deplasau cu bicicletele pe teritoriul României, ghidându-se după aplicațiile de pe telefoanele mobile.

Familiarizați cu spațiul de liberă circulație, ei au crezut că nu trebuie să prezinte pașapoartele la trecerea din România în Ungaria.

Tranzitul lor din România în Ungaria a fost surprins pe camerele de supraveghere din zona Punctului de Trecerea a Frontierei Petea, județul Satu Mare.

Citește și: Guvernul lui Karl Nehammer invocă probleme de securitate şi spune că nu-i loc pentru România în Schengen

Polițiștii români i-au văzut pe cei doi germani depășind bariera de beton și bariera auto și au dat alarma.

Suspecții au fost reținuți de autoritățile din țara vecină. Pe numele lor au fost deschise dosare penale pentru trecerea ilegală a frontierei.

Cei doi și-au motivat comportamentul susținând că sunt obișnuiți să călătorească liber prin Europa și nu știau că România nu face parte din Spațiul Schengen", a transmis corespondentul Antena 3 CNN, Vasile Dale.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close