Antena 3 CNN Actualitate Locale Gripă aviară în centrul Bucureștiului

Gripă aviară în centrul Bucureștiului

Gripă aviară în centrul Bucureștiului
21 Feb 2017   •   13:09

Două păsări decedate din cauza gripei aviare au fost găsite în Parcul Tineretului, pe data de 15 februarie, rezultatul pozitiv privind influenţa aviară fiind confirmat, ulterior, pe 20 februarie, în urma analizelor, a informat, marţi, Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat.

"În dată de 15 februarie reprezentanţii ALPAB au găsit două păsări decedate în Parcul Tineretului, şi, conform procedurii, au sesizat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, iar specialiştii ANSVSA au prelevat probele necesare. Ulterior, în data de 20 februarie, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement (ALPAB) a fost înştiinţată că rezultatul a fost pozitiv pentru influenţa aviară la păsări sălbatice. Pe cale de consecinţă, conform responsabilităţilor, ALPAB a incinerat cadavrele celor două păsări", a precizat sursa citată.

Primăria Capitalei a menţionat că în urma dispoziţiilor emise la începutul acestei luni de primarul general, Gabriela Firea, reprezentanţii Municipalităţii au luat toate măsurile necesare pentru evitarea răspândirii acestui virus. De asemenea, în urma înfiinţării celulei de criză la nivelul Primăriei Capitalei, ALPAB a supravegheat populaţiile de păsări sălbatice, în special păsările de apă, din parcurile pe care le administrează.

"Potrivit medicilor, deşi nu există un risc imediat de transmitere la om, autorităţile trebuie să ia toate măsurile care se impun conform legislaţiei internaţionale, pentru a împiedica apariţia unui virus gripal recombinat (adică virus gripal aviar+virus gripal uman) care ar putea afecta populaţia umană", a precizat PMB.

Pe 10 februarie, Gabriela Firea a activat unitatea locală de sprijin de la nivelul Primăriei Generale pentru combaterea răspândirii cazurilor de gripă aviară în Capitală.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: gripa aviara Parcul Tineretului pasari
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close