Antena 3 Actualitate Locale Încă un focar de pestă porcină, confirmat în România

Încă un focar de pestă porcină, confirmat în România

de S.T.    |    27 Oct 2018   •   22:05
Încă un focar de pestă porcină, confirmat în România

Pesta porcină africană se extinde în judeţul Buzău, după ce, sâmbătă, a fost confirmat un nou focar de pestă porcină, în satul Amara, din comuna Balta Albă, judeţul Buzău, la o distanţă de doar patru case de un alt focar confirmat la jumătatea lunii octombrie.

Prefectura Buzău a transmis, sâmbătă seara, că laboratorul din Bucureşti a confirmat prezenţa virusului pestei porcine africane la un animal dintr-o gospodărie situată în apropierea primului focar apărut la jumătatea acestei luni în satul Amara, comuna Balta Albă.

„Proprietarul animalului bolnav a sesizat ieri (vineri – n.r.) situaţia veterinarului din localitate, iar acesta a solicitat deplasarea unei echipe DSVSA Buzău. Dată fiind apropierea de primul focar (distanţă de 4 case), s-a decis sacrificarea preventivă a animalului, trimiterea de probe biologice pentru analize şi evaluarea în vederea acordării despăgubirii. S-a efectuat dezinfecţia temeinică a gospodăriei şi a zonei învecinate”, au transmis reprezentanţii Prefecturii Buzău.

Sursă: Mediafax
×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close