Antena 3 CNN Actualitate Locale Incendiu devastator într-un bloc din Giurgiu, pornit de la lumânările unui priveghi! Locatarii, printre care şi copii, au fost evacuaţi de urgenţă

Incendiu devastator într-un bloc din Giurgiu, pornit de la lumânările unui priveghi! Locatarii, printre care şi copii, au fost evacuaţi de urgenţă

Mai multe persoane din Giurgiu, printre care şi trei copii, au fost evacuate în plină noapte, după ce blocul în care locuiau a fost cuprins de flăcări.

Incendiu devastator într-un bloc din Giurgiu, pornit de la lumânările unui priveghi! Locatarii, printre care şi copii, au fost evacuaţi de urgenţă
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Feb 2023   •   09:22

Trei copii şi 23 de adulţi au fost evacuaţi, azi-noapte, din apartamentele în care locuiau, din cauza unui incendiu care s-a produs pe casa scării.

Incendiul s-a produs într-un bloc turn, situat pe șoseaua București din municipiul Giurgiu.

Locatarii au simţit un miros puternic de fum şi au sunat imediat la 112.

La faţa locului s-au deplasat, în cel mai scurt timp, poliţiştii şi jandarmii, precum şi pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o descarcerare, o ambulanță SMURD şi o ambulanță SAJ.

Citeşte şi: O fată de 14 ani din Caraş-Severin și-ar fi dat foc după o ceartă cu iubitul. A ajuns la spital cu arsuri pe jumătate din corp

Pompierii au constatat că incendiul se manifesta la etajul cinci, acolo unde au ars parțial două plăci de rigips, care erau depozitate pe scară, ghivece cu flori, o masă și cabluri electrice de televiziune și de internet.

Echipajele medicale au preluat două femei în vârstă de 45 și 67 de ani, care s-au speriat din cauza incendiului. Acestea au primit îngrijiri medicale la fața locului.

Din primele informaţii, flăcările ar fi izbucnit din cauza unor lumânări lăsate aprinse la una dintre uşi, în memoria unei persoane care a decedat.

În momentul producerii incendiului, proprietarii se aflau la domiciliu, iar, din fericire, nu a existat nicio victimă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Vlașca" al judeţului Giurgiu recomandă ca lumânările să nu fie lăsate niciodată nesupravegheate, să fie aşezate întotdeauna pe un suport special şi în poziţie verticală, şi, de asemenea, să nu fie lăsate aprinse în timpul somnului.

×
Subiecte în articol: Giurgiu incendiu bloc locatari evacuaţi
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close