Antena 3 CNN Actualitate Locale Indemnizații obținute în pandemie pe baza unor contracte false de servicii artistice | Prejudiciul cauzat este de peste 500.000 de lei

Indemnizații obținute în pandemie pe baza unor contracte false de servicii artistice | Prejudiciul cauzat este de peste 500.000 de lei

Polițiștii din Dâmbovița au făcut luni zece percheziții domiciliare într-un dosar în care se fac cercetări după ce mai multe persoane ar fi primit indemnizații în timpul pandemiei pe baza unor contracte de prestări servicii artistice false.

Indemnizații obținute în pandemie pe baza unor contracte false de servicii artistice | Prejudiciul cauzat este de peste 500.000 de lei
Sursa foto: Profimedia Images
de Claudia Popovici    |    19 Iun 2023   •   16:15

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, au făcut, astăzi, 10 percheziții domiciliare, patru în județul Prahova, patru în județul Argeș, una în județul Ilfov și una în municipiul București.

De asemenea, șase persoane au fost duse la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Dosarul vizează infracțiuni de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și fals în declarații.

Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, în perioada noiembrie 2020 – iunie 2021, prin intermediul a doi administratori ai unor firme, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii artistice, prin care s-ar fi atestat că activitatea artistică desfășurată ar fi fost afectată din cauza pandemiei de COVID-19.

Citeşte şi: Zeci de persoane din București, audiate, după ce au folosit acte false pentru a primi indemnizații în timpul pandemiei

În baza declarațiilor și a cererilor care ar fi fost întocmite în fals ar fi fost obținute indemnizații necuvenite de la o instituție publică. Prejudiciul cauzat este de peste 500.000 de lei.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz pentru administrarea întregului probatoriu și dispunerea măsurilor prevăzute de lege.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close