Antena 3 CNN Actualitate Locale Intervenţie contracronometru la Constanţa, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste un muncitor

Intervenţie contracronometru la Constanţa, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste un muncitor

Au fost momente de panică în Constanţa, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste un muncitor. Incidentul s-a produs în momentul în care bărbatul lucra la o reţea de canalizare din localitatea Agigea. Din fericire, după mai bine de două ore pompierii militari au reuşit să îl salveze.

Intervenţie contracronometru la Constanţa, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste un muncitor
Sursa foto: Antena 3
de Cătălina Buzoianu    |    16 Sep 2022   •   23:58

Incidentul s-a produs chiar în momentul în care muncitorul se pregătea să plece acasă.

Bărbatul de 39 de ani îşi terminase tura, moment în care şi-a dat seama că a uitat o unealtă în groapa deja săpată. A coborât, iar la un moment dat, pământul a început să se surpe şi să îl acopere încet-încet. 

Alarma la 112 a fost dată de colegii bărbatului. Imediat, mai multe echipaje de salvare au ajuns la locul incidentului.

Zeci de salvatori, mai multe echipe de descarcerare din Constanţa şi din Medgidia dar și patru ambulante au ajuns la Agigea.

Pompierii au stabilizat malurile de pamant si apoi l-au legat pe bărbatul prins în groapă cu un ham improvizat. Când l-au scos de sub pămant, omul respira şi era conștient.

S-au scurs două ore de eforturi dramatice, în care pompierii au lucrat pe echipe, în mai multe schimburi.

Muncitorul a fost dus la spital, cu o ambulanţă. Inspectoratul  Teritorial de Muncă investigheaza acum aaccidentul de muncă și urmează să stabilească cine se face vinovat de producerea lui dar și dacă au fost sau nu repectate normele de securitate în muncă.

×
Subiecte în articol: muncitor Constanța agigea interventie
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close