Antena 3 CNN Actualitate Locale Invazie de ciori în Timișoara. Străzile sunt pline de mizeria lasată de păsări

Invazie de ciori în Timișoara. Străzile sunt pline de mizeria lasată de păsări

Timișoara - orașul ciorilor. Străzile din orașul de pe Bega s-au umplut de ciori, care lasă în urma lor munți de mizerie.

Invazie de ciori în Timișoara. Străzile sunt pline de mizeria lasată de păsări
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    15 Feb 2022   •   21:17

Câmpurile din apropierea Timișoarei sunt și ele luate cu asalt de zeci de mii de ciori care coboară pe uscat în căutare de mâncare.

În urma lor rămân munți de mizerie, excremente și pene.

Concurs la Timișoara. Cine scapă orașul de ciori primește un premiu

Orașul s-a mai confruntat cu aceeași problemă și în trecut. În 2015, primarul de atunci, Nicolae Robu, anunța că îl va premia pe cel care va găși o soluție inteligență pentru a scapă definitiv centrul orașului de ciori și porumbei.

Decizia a fost luată după ce edilul orașului a constatat ineficiența aparatelor cu ultrasunete amplasate în centru.

"Cine are rețeta (pentru alungarea din centrul Timișoarei a porumbeilor - n.red.) să vină cu ea și va primi și un premiu. Cu această problema s-au confruntat și alții și au recurs la soluții radicale. Ne place să ii vedem (porumbeii - n.red.), dar produc stricăciuni foarte mari", a explicat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

"Nu a fost nimeni în stare să dea o soluție cu efecte radicale. Continuăm să distrugem cuiburile ciorilor, dar ele le fac la loc. Există o idee care e greu de pus în practică, și anume să punem plase, dar asta presupune investiții, stâlpi mai mari decât copacii", a explicat Nicolae Robu.

 

×
Subiecte în articol: ciori Timisoara mizerie
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close