Antena 3 CNN Actualitate Locale Lucrări de înnisipare făcute pe lângă o epavă descoperită în mare, la Eforie

Lucrări de înnisipare făcute pe lângă o epavă descoperită în mare, la Eforie

Imaginile zilei vin de la Constanța. O epavă găsită în timpul lucrărilor de lărgire a plajei din Eforie dă mari bătăi de cap, atât constructorilor, cât și Ministerului Culturii.

Lucrări de înnisipare făcute pe lângă o epavă descoperită în mare, la Eforie
Sursa foto: hepta/Inquamphotos / Bogdan Chesaru
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Apr 2023   •   13:38

Anul trecut, în timpul înnisipării a fost găsită o navă. La acel moment, s-a decis să se lucreze pe lângă ea, dar a fost lăsat un ochi de apă. Măsuri s-au luat abia acum când ar trebui peste două săptămâni să se deschidă sezonul estival.

Constructorul speră ca până la finalul lunii mai, plaja să fie finalizată, astfel încât turiștii să se poată bucura de ea. Lucrările începute în 2021 s-au stopat anul trecut în toamnă după ce a fost descoperită această epavă, bucăți de lemn și metal, la o adâncime de aproximativ trei metri și la o distanță de 15 metri de țărm.

Zilele trecute s-a încercat găsirea mai multor soluții, fie o cercetarea arheologică cu ajutorul scafandrilor, fie una de pe uscat.

Ministerul Culturii a ales să se realizeze o cercetare arheologică de pe uscat, ceea ce înseamnă că în momentul de față epava a fost acoperită cu nisip, iar în zilele următoare se va escava în jurul ei, iar ulterior se va putea realiza cercetarea mult mai ușor decât una subacvatică.

Până la sfârșitul lunii mai, lucrările trebuie terminate, iar plaja nivelată.

×
Subiecte în articol: lucrari nisip plaja eforie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close