Antena 3 CNN Actualitate Locale Ea este Maria, studenta la Litere dispărută de acasă! Dacă ați văzut-o, sunați imediat la 112

Ea este Maria, studenta la Litere dispărută de acasă! Dacă ați văzut-o, sunați imediat la 112

O tânără de 20 de ani, studentă a Facultății de Litere din Iași, a dispărut de acasă în urmă cu două zile.

Ea este Maria, studenta la Litere dispărută de acasă! Dacă ați văzut-o, sunați imediat la 112
Sursa foto: Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mai 2023   •   08:53

Părinții fetei sunt disperați. Au mers la poliție și au anunțat că telefonul mobil este închis și nu știu unde să o mai caute.  

Totodată ei au postat mesaje pe rețelele sociale în speranța că fiica lor va fi găsită cât mai curând și că este bine.  

Mama tinerei nu își poate explica unde a dispărut fiica sa despre care spune că e un copil bun și așa a fost mereu. 

”Îi place să i se spună că este inteligentă. A luat BAC-ul cu 9,23, deci e un copil care învață, responsabilă, ușor introvertită. A fost chiar mai tristă în ultimul timp. Au spus și colegii că pare mai tristă, mai retrasă. Nu vorbea prea mult.

Am discutat cu ea și spune că ”am momente”. Mamă, o să fie bine. Este totul bine.

Nu are prieten, își dorea, o să fie timpul și pentru prieten, cu siguranță.

Eu i-am sugerat: ”Maria, dacă nu vrei să te deschizi către mine, putem merge la un psihoterapeut, că e indicat pentru oricine și face bine oricui. Maria a spus că nu e nevoie”, spune Daniela Gheorghiu, mama Mariei. 

”Nu știu ce ar fi putut să o determine să facă treaba asta. De acasă nu a plecat niciodată. Chiar și când ești adolescent mai ai dispute și cu părinții. Toți am avut la vârsta noastră. Dar niciodată nu a fost ceva foarte grav. Chiar acum, în ultima perioadă, se înțelegeau foarte bine. Tatăl ei era venit din Germania, era în concediu. O ducea, o aducea. Ieșeau în oraș...”, povestește și Cristina, verișoara Mariei.  

Colegii și apropiații o descriu ca pe o persoană interiorizată, dar care făcea voluntariat la mai multe ONG-uri din Iași. De o perioadă scurtă de timp însă și aici a început să vină tot mai rar, dar nimeni nu își poate explica de ce s-a schimbat comportamentul fetei.  

”Era o persoană implicată, adică era prezentă mai peste tot, doar că noi dădeam foarte greu de ea, nu prea răspundea la mesaje.

A mai zis că a mai avut niște probleme personale și de asta nu a putut să fie foarte activă. Nu ne-a zis despre ce e vorba, a zis că nu vrea să vorbească cu noi”, spune Iasmine Butacu, reprezentant ONG. 

Polițiștii încearcă acum să dea de urma tinerei și au discutat cu părinții ei.  

”Numita Constantin Gheorghiu Maria în vârstă de 20 de ani a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care dețin și pot oferi informații cu privire la această persoană pot apela la numărul unic de urgență 112 sau pot anunța cea mai apropiată unitate de poliție”, a declarat Adina Ciobanu, agent IPJ Iași. 

Familia face în continuare apel la toți cei care o cunosc sau văd mesajele postate peste tot să îi ajute să își găsească singura fiică. 

”La data de 10 mai a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, la data de 09 mai a.c., numita CONSTANTIN-GHEORGHIU MARIA, în vârstă de 20 ani, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. 

La momentul plecării, aceasta purta un pardesiu de culoare bej închis, pantaloni de tip jeans de culoare albastru, cămașă de culoare kaki, iar în picioare avea adidași marca puma de culoare mov, având asupra sa un rucsac de culoare negru. 

Persoanele care dețin și pot oferi informații cu privire la această persoană sunt rugate să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție”, este comunicatul poliției.  

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close