Antena 3 CNN Actualitate Locale A nins la munte! În stațiunea Rânca s-a depus deja strat de zăpadă

A nins la munte! În stațiunea Rânca s-a depus deja strat de zăpadă

În stațiunea Rânca din județul Gorj, s-a așezat primul strat de zăpadă. Drumarii au mobilizat utilajele pentru a deszăpezi șoselele în doar câteva ore.

de Gabriela Mladin    |    11 Noi 2023   •   10:31

A nins, noaptea trecută, în stațiunea Montană Rânca din județul Gorj.

Stratul de zăpada depus pe carosabil măsoară 1 centimetru, iar angajații de la direcția de drumuri și poduri Craiova intervin în zona cu mai multe utilaje de deszăpezire.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Astfel, drumarii acționează cu material antiderapant și cu trei lame.

Starea drumului: DN 67C km 0 /26 carosabil curat și umed, km26/34 +800 zăpada tocată 1 centimetru și se acționează cu 3 lame și material antiderapant.

Citește și: Un ciclon polar lovește România! Meteorologii anunță ninsori viscolite și temperaturi extrem de scăzute

Prin urmare, dacă intenționați să vizitați această zonă, este important să vă pregătiți corespunzător, atât din punct de vedere personal, cât și în ceea ce privește pregătirea autovehiculului.

De asemenea, autoritățile din Brașov au anunțat că sunt pregătite pentru sosirea iernii

Direcția Regională de Drumuri și Poduri a mobilizat peste 60 de utilaje de deszăpezire, echipate cu lame și răspânditoare de sare, pentru intervenții atât preventive, cât și în cazul precipitațiilor sub formă de lapoviță sau zăpadă.

În depozitele lor se găsesc aproximativ 13 mii de tone de sare și peste 360 de tone de clorură de calciu, folosite pentru deszăpezire și curățarea gheții de pe șosele.

Centrul Infotrafic informează că sâmbătă dimineața, pe multe șosele din România, carosabilul este umed din cauza ploii.

De asemenea, șoferii care se îndreaptă către zonele montane înalte sunt avertizați cu privire la ninsori slabe.

Conducătorilor auto li se recomandă să circule cu viteză adaptată condițiilor de drum, să evite manevrele bruște, să mărească distanța între vehicule, să se asigure corespunzător înainte de schimbarea benzii sau a direcției și să evite staționarea pe banda de urgență a autostrăzilor.

De asemenea, șoferii sunt avertizați să nu oprească pe marginea șoselei în zone cu arbori mari, deoarece rafalele de vânt pot provoca căderea acestora.

×
Subiecte în articol: Gorj ninsoare ranca
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close