Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul din România unde Primăria ia banii de la subvenția de căldură pentru a plăti indemnizații de handicap

Orașul din România unde Primăria ia banii de la subvenția de căldură pentru a plăti indemnizații de handicap

Un oraș din România a ales să facă rectificări urgente la bugetul local astfel încât din banii destinați subvenției pentru căldură să plătească indemnizațiile persoanelor cu handicap.

Orașul din România unde Primăria ia banii de la subvenția de căldură pentru a plăti indemnizații de handicap
Sursa foto: getty images | zoranm
de Ioana Mircea    |    22 Noi 2023   •   13:26

Primăria Craiova a anunţat o rectificare la bugetul local. Potrivit acesteia, administraţia locală va lua bani de la subvențiile pentru căldură şi va plăti indemnizaţiile persoanelor cu handicap grav, dar şi concediile de odihnă ale însoţitorilor acestora.

În total ar fi vorba despre o sumă în valoare de peste 25 de milioane de lei. Banii se vor duce către Direcţia Generală de Asistenţă Socială Craiova.

"Având în vedere faptul că la momentul actual creditele alocate pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap grav și accentuat din municipiul Craiova, precum și pentru plata indemnizațiilor pe perioada concediului de odihnă al asistentului personal al persoanei cu handicap s-au epuizat, Direcţia solicită alocarea sumei de 2.550,00 mii lei pentru plata drepturilor mai sus menționate în luna noiembrie, în conformitate cu prevederile legii 448/2006privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap”, se arată în proiectul de hotărâre al Consiliului Local.

Citește și: Târgul de Crăciun de la Craiova și-a deschis porțile. "Crăiasa Zăpezii" tema principală

Reprezentanţii Primăriei Craiova susțin că mutarea sumei respective de la o direcţie la alta nu afectează preţul pe care cetățenii îl plătesc pe gigacaloriei.

"Modificarea de buget nu afectează prețul Gcal întrucât sumele bugetate sunt suficiente pentru plata subvenției pana la sfârșitul anului„, a precizat Marina Andronache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, potrivit gds.ro.

×
Subiecte în articol: Craiova indemnizatii
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close