Antena 3 CNN Actualitate Locale Un pacient cu piciorul amputat a sunat la 112 și și-a cerut membrul înapoi, în Botoşani

Un pacient cu piciorul amputat a sunat la 112 și și-a cerut membrul înapoi, în Botoşani

Panică la un spital din Botoşani, după ce un pacient a intrat în şoc şi a început să sune la 112 pentru a i se da piciorul amputat înapoi.

Un pacient cu piciorul amputat a sunat la 112 și și-a cerut membrul înapoi, în Botoşani
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mar 2024   •   23:27

S-a întâmplat la Spitalul Județean de Urgență din Botoșani, acolo unde un bărbat, în vârstă de 60 de ani, a fost internat pentru operația de amputare a unui picior.

La scurt timp după intervenţie, aflat într-un salon ATI, bărbatul a intrat în şoc, când a realizat că nu mai are un picior.

Aşa că a decis să ceară un telefon şi să sune la 112 pentru a-şi cere membrul înapoi.

Potrivit specialiștilor, după amputare, pacienții vorbesc despre o multitudine de stări și dureri pe care le trăiesc, unele dintre ele nefiind întotdeauna reale.

Termenul de "durere fantomă" sau "sindromul membrului fantomă" se referă la durerea pe care o persoană o percepe în mod fals asupra membrului amputat sau a oricărei regiuni corporale care nu există în realitate, cum ar fi un organ.

Deși în trecut se credea că se datorează unei afecțiuni de ordin psihologic, cercetările specialiștilor au concluzionat că responsabilă pentru această senzație este o zonă a creierului sau a măduvei spinării și că apare frecvent după pierderea unui membru sau a îndepărtării unui organ intern, astfel că și pacienții perfect sănătoși din punct de vedere mental o pot experimenta, notează theranova.ro

×
Subiecte în articol: Botoșani picior amputat pacient apel 112
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close