Antena 3 CNN Actualitate Locale Pesta porcină africană face ravagii în continuare. Anunțul făcut de autorități

Pesta porcină africană face ravagii în continuare. Anunțul făcut de autorități

Pesta porcină africană face ravagii în continuare. Anunțul făcut de autorități
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    18 Feb 2019   •   15:46

Doi mistreţi care au fost împuşcaţi, sâmbătă, în timpul unei partide de vânătoare, au fost depistaţi cu pestă porcină africană, a anunţat, luni, în cadrul şedinţei Centrului Local de Combatere a Bolilor, prefectul Dan Şlincu.

Potrivit acestuia, la partida de vânătoare de pe raza comunei Ibăneşti au fost ucişi zece mistreţi, iar doi dintre aceştia aveau pestă porcină.

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani, Minodora Vasiliu, susţine că toţi mistreţii vor fi îngropaţi, în zonă fiind impus un plan de măsuri de combatere a răspândirii bolii.

„Având în vedere că cei doi porci erau în contact cu ceilalţi opt care au ieşit negativ, asta înseamnă că toţi vor fi îngropaţi într-o groapă pe care am decis să o constituim”, a precizat şefa DSVSA.

Cazul de pestă porcină africană de la Ibăneşti survine după ce, pe 20 ianuarie, a apărut un focar la un mistreţ găsit mort pe raza localităţii Alba din comuna Hudeşti, iar pe 3 februarie boala a fost descoperită şi la un exemplar găsit mort pe malul stâng al Prutului, pe partea ucraineană. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close