Antena 3 CNN Actualitate Locale Daune de 40.000 de euro după ce un bărbat a aruncat la întâmplare o petardă, de Revelion | Victima și-a pierdut vederea

Daune de 40.000 de euro după ce un bărbat a aruncat la întâmplare o petardă, de Revelion | Victima și-a pierdut vederea

O petardă aruncată la întâmplare a dus la un deznodământ nefericit pentru două persoane. În anul 2019, Cristina a rămas fără un ochi. Un bărbat a aruncat o petardă spre ea și i-a nimerit ochiul drept.

Daune de 40.000 de euro după ce un bărbat a aruncat la întâmplare o petardă, de Revelion | Victima și-a pierdut vederea
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Dec 2023   •   18:59

În urma evenimentului nefericit, femeia și-a pierdut vederea, iar Instanța a decis că inculpatul trebuie pedepsit. Inculpatul nu a recunoscut fapta, afirmând că toți cei prezenți au utilizat petarde și e posibil ca femeia să fi fost lovită de petarda altuia. Acesta a fost contrazis chiar de bărbatul care i-a oferit focul necesar inculpatului pentru a aprinde petarda. 

Judecătoria Satu Mare a hotărât că bărbatul se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă sancționată de art. 196 alin. (2) și (3) din C.pen. cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă penală.

Pentru că a comis fapta nu cu intenție, ci din neatenție, pentru că nu are antecedente penale, după accident a însoțit victima la spital, are 39 de ani și este căsătorit, s-a dispus să fie lăsat în libertate pentru o perioadă de doi ani, timp în care va fi supravegheat de Serviciul de Probațiune Satu Mare.

Dacă încalcă condițiile impuse, va ajunge în penitenciar pentru 10 luni. Dacă le respectă, după cei doi ani pedeapsa va fi eliminată din cazier. Totodată, individul a fost obligat să plătească Cristinei 20.000 euro reprezentând daune morale și încă 5.875,74 lei reprezentând daune materiale (dovedite cu chitanțe pentru spitalizare, ecografie oculare, intervenţie oculară, consultaţii oculare).

Ambele părți au fost nemulțumite de soluție și au atacat-o

Conform dcnews.ro pe data de 28 decembrie, 2023 Curtea de Apel Oradea a decis să corecteze sentința în favoarea victimei: bărbatul a fost obligat să plătească Cristinei 40.000 euro reprezentând daune morale.

S-a ținut seama că legea nu prevede anumite criterii fixe de apreciere a unor astfel de sume, Cristina este tânără și are un copil de un an, a suferit un prejudiciu estetic și nu va mai vedea niciodată. Decizia este definitivă.

×
Subiecte în articol: noaptea de Revelion petarde
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close